EğitimOrganlarımız Nelerdir? İnsan Organlarının Vücuttaki Yerleri Ve Görevleri

Organlarımız Nelerdir? İnsan Organlarının Vücuttaki Yerleri Ve Görevleri

01.04.2021 - 15:51 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta yaşadığımız herhangi bir ağrı ya da sızı da genellikle aklımıza vücudumuzdaki organlar gelir. Bu ağrılar oluştuğunda sebeplerini ve ya hangi organdan kaynakladığını araştırırız. Organlarımızın yerine göre nedenler düşünürüz. Bu gibi nedenlerin dışında kendimizi iyi hissetmek için de vücudumuzu tanımamızda fayda vardır. Organlarımız nelerdir? İnsan organlarının vücuttaki yerleri ve görevleri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Organlarımız Nelerdir İnsan Organlarının Vücuttaki Yerleri Ve Görevleri

Tarihin en ilkel çağlarından beri insan vücudundaki organlar araştırma konusu olmuştur. Bu nedenle eski medeniyetlerde canlı ya da cansız insanlar üzerinde ilkel aletlerle oldukça acı verici deneyler yapılmıştır. Günümüzde ise bu araştırmalar daha kapsamlı ve insani üst düzey teknolojilerle gerçekleştirilmektedir.
Organlarımız Nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre vücudun görünen organlarından ziyade görünmeyen iç yapısı insanlar tarafından daha ilgi çekici bulunmaktadır. Vücudumuz ise çok sayıda iç ve dış organdan oluşmaktadır. Tüm organlarımızın bağlı olduğu bir sistem mevcuttur. Bunlar; hareket sistemi, dolaşım sistemi, sinir sistemi, solunum sistemi ve boşaltım sistemidir. Her bir sistem kendi içerisinde bir bütün olduğu gibi diğer sistemlerle de sürekli etkileşim halindedir. Kalp, mide, burun, bağırsaklar, böbrekler, gözler, ciğerlerimiz, kulaklarımız bu organlardan sadece birkaçıdır.

İnsan Organlarının Vücuttaki Yerleri ve Görevleri Nelerdir?

Vücudumuzdaki organların birbirlerinden farklı görev ve işlevi vardır. Bulundukları konuma göre farklılıklar gösteren bu görevlerin her biri yaşamsal faaliyetlerimizin devamı için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Organlarımızdan bazıları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Kalp: Yaşamsal faaliyetlerin devamı için gerekli olan en önemli organlardandır. Vücutta sağ ve sol akciğerin arasında, göğüs kafesimizin içindedir. Genelde her yaş ve fiziki yapıya göre farklı boyutlarda olabilse de her kalp aynı görevleri yerine getirir. En önemli görevi ise vücuda durmaksızın kan pompalamaktır. Bu sayede kan dolaşımını gerçekleştirerek organların işlevlerini devam ettirmesini sağlar.

Mide: Sindirim sistemimizin organlarındandır. Vücudun ortasındaki sağ boşlukta, ciğerlerin altı ile bağırsakların üstü konumundadır. En önemli görevi ise vücuda alınan yiyecek ve içeceklerin sindirimini sağlayarak gerekli ve sağlıklı olanların depolanmasını, faydasız ve zararlı olanların ise boşaltım sistemine gönderilmesini gerçekleştirmektir.

Haberin Devamı

Böbrekler: Vücudun iki yanında bulunan bu organlarımız fasulyeye benzetilebilir. Birden fazla görevi olan böbrekler, en kısa anlamda zararlı maddeleri boşaltım sırasında atarak vücudun nem ve alkali dengesini korumaktadır.

Bağırsaklar: İnsan vücudunun alt tarafında karın boşluğunda bulunur. İnce bağırsak ve kalın bağırsak olarak ikiye ayrılır. İki bağırsak türünün de en önemli görevi sindirim sonucu oluşan artıkların boşaltımını gerçekleştirmektir.

 

 

 

KEŞFETYENİ
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım

Cadde | 20.04.2025 - 12:15

Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.

Yazarlar