EğitimOkan Üniversitesi yeni akademik yılda da iddialı

Okan Üniversitesi yeni akademik yılda da iddialı

06.07.2015 - 14:57 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni hayata geçirerek önemli atılımlarda bulunan Okan Üniversitesi, 2015-2016 Akademik Yılı’na da iddialı eğitim hamleleriyle girmeye hazırlanıyor.

Okan Üniversitesi yeni akademik yılda da iddialı

Kurulduğu 1999’dan bu yana Türk yükseköğreniminde ilklerin öncüsü olan Okan Üniversitesi, 2015-2016 Akademik Yılı’nda Miami’deki Okan International University ile fark yaratmaya devam ediyor. Okan Üniversitesi, sadece ABD’nin değil tüm dünyanın cazibe merkezi olarak kabul edilen Miami’de açtığı Okan International University ile önümüzdeki akademik yılda “İşletme”, “Turizm Yönetimi” ve “Sağlık Yönetimi” alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarıyla eğitime başlayacak. Okan International University’de örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim programları da yürütülecek. Üniversite sadece Türk öğrenciler için değil, programlara ilgi duyan farklı ülkelerden gençler için de önemli bir alternatif olacak.
2015-2016 Akademik Yılı’ndan itibaren Okan Üniversitesi’nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler, İngilizce Dil Hazırlık sınıfını isterlerse Okan International University'de ek bir eğitim ücreti ödemeden okuyabilecekler.

İlk tercihe %50 burs imkanı!
Toplam öğrenci sayısının yüzde 97’sinin farklı oranlarda burslardan yararlanmasını sağlayan üniversite, yüzde 100’e varan ÖSYM burslarının yanı sıra birinci, ikinci ve üçüncü tercihe verdiği tercih burslarıyla başarıyı destekliyor. Eğitim ücretlerini kapsayan ve hazırlık sınıflarının da dahil edildiği bursların tamamı karşılıksız ve kesintisiz olarak veriliyor. Öğrenciler ÖSYS’deki başarı puanlarına göre Okan Üniversitesi’nin % 100 ve % 50’lik eğitim burslarından yararlanabiliyor. Ayrıca öğrenciler pek çok bölümde ilk üç tercihlerinde Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde ilk tercihe % 50, ikinci tercihe % 40, üçüncü tercihe ise % 30 tercih bursundan da yararlanma imkanına sahipler. Üniversitede, sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları da yer alıyor.

Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri tamam, sırada hastane var!
Geçtiğimiz yıl Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini açarak sağlık eğitiminde çıtayı yükselten Okan Üniversitesi, Tuzla Kampüsü’ndeki Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi ile Tıp, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu aynı çatı altında buluşturmuştu. Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni de geçtiğimiz yıl açan üniversite, önümüzdeki yıl ise Tuzla’da 260 yatak kapasiteli tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Müzik ve Tiyatroda geleceğin yıldızları Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nda yetişecek
Müzik ve tiyatro alanında geleceğin yıldızlarını yetiştirme hedefiyle üniversitenin Kadıköy Kampüsü’nde kurulan Okan Üniversitesi Konservatuvarı, Müzik Bölümü’nde öğrencilere ilk iki yıl Türk Müziği (Türk Sanat Müziği / Türk Halk Müziği) ve Batı Müziği (şan / enstrüman) bilgileri eşit oranda verilecek, üçüncü sınıftan itibaren ise öğrenci edinilmiş bilgilerden yararlanarak branşını seçip öğrenimini sürdürecek. Tiyatro Bölümü’nde ise oyunculuk, temelinde performansa dayalı bir eğitim programı ile değişen ve gelişen çağdaş oyunculuk teknikleriyle öğretilecek; bunun yanı sıra günümüzde eğitimine çok ihtiyaç duyulan kamera oyunculuğunun gerektirdiği bilgiler de verilecek.