Eğitim Oakland Adası Nerededir? Kısaca Oakland Adası İle İlgili Bilgiler

Oakland Adası Nerededir? Kısaca Oakland Adası İle İlgili Bilgiler

29.04.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde gezilip görülecek birbirinden farklı yerler bulunuyor. Özellikle adalara turistik yolculuklar yapılabiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlı olan Oakland çok merak ediliyor. Oakland adası nerededir? Kısaca oakland adası ile ilgili bilgiler neler? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Oakland Adası Nerededir Kısaca Oakland Adası İle İlgili Bilgiler

Oakland, Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan bir şehirdir. Kaliforniya'nın gelişmiş şehirlerinden bir tanesi olan Oakland hızlı bir şekilde gelişmiştir. 

Haberin Devamı

 Oakland Adası Nerededir?

 Oakland adası Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlıdır. San Francisco yarım adasının karşısında bulunan şehir bol sayıda meşe koruları barındırır. Oakland adasının San Francisco'ya da kıyısı bulunuyor. Sekoya ağaçları ve meşe korularından oluşan Oakland adasının İngilizce anlamı da meşe arazisi anlamına gelmektedir.

 Hızla gelişen şehirde ilk zamanlarda Kızılderili kabileleri yaşardı. Gömenlerin gelmesi ile birlikte Kızılderililer de adayı terk etmişlerdir. San Francisco kıyısında bulunan Oakland şehrinde birbirinden fazla sayıda konaklama alternatifi bulunuyor. Her anlamda gelişen kentte gezilecek çok sayıda yerler bulunuyor.

 Kısaca Oakland Adası ile İlgili Bilgiler

Haberin Devamı

 Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlı olan Oakland adayı hızlı gelişiyor. Oakland adasında gezilecek çok sayıda yer bulunuyor. Doğal parkları ve doğal alanları bulunan Oakland San Francisco'ya da çok yakındır. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Oakland'ın tamamının gezilmesi için 4 tam gün ayırmak gerekiyor.

 Adayı gezmek isteyen kişiler Merritt Gölü, Kaliforniya Oakland Müzesi, tarihi tiyatrolar ve hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Bölgede bulunan diğer parklar da rahat bir şekilde gezilebilir. Ilıman bir iklime sahip olan Oakland bölgesinde yaz ayların 25 derecenin üzerinde sıcak geçer. Bahar aylarında Oakland'da fırtınalar görülebilir. Oakland'a gitmek isteyen turistler genellikle Nisan ve Eylül ayları arasını tercih edebilirler. Bu aylarda daha rahat ve keyifli bir tatil yapılabilir.