Gündem Bakan Kurum Akçadağ ve Doğanşehir'i ziyaret etti

Bakan Kurum Akçadağ ve Doğanşehir'i ziyaret etti

05.07.2024 - 20:38 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Akçadağ ve Doğanşehir ilçesini ziyaret etti.

Bakan Kurum Akçadağ ve Doğanşehiri ziyaret etti

 

Kurum, Akçadağ'da vatandaşlar ile sohbet etti. Her zaman deprem bölgesinde ve depremzedelerin yanında olacaklarını ifade eden Kurum, afet konutlarını da yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Depremde evi yıkılan ve yeni konutuna kavuşan Doğan ailesinin misafiri olan Kurum, "Deprem bölgesinin beklediği umutları yeşertmek istiyoruz. Bizim tek isteğimiz sizleri burada bu sağlam evlerde ailenizle, çocuklarınızla, huzur içerisinde görmek. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle oturun inşallah" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum Akçadağ ve Doğanşehiri ziyaret etti

Bakan Kurum, daha sonra Doğanşehir ilçesinde de yapımı devam eden konutların inşaat alanlarında inceleme yaptı. Bakan Kurum, ilçe merkezinde de esnafları dolaşarak sohbet etti.

Bakan Kurum Akçadağ ve Doğanşehiri ziyaret etti

BAKAN KURUM'DAN PAYLAŞIM

Bakan Kurum yaptığı paylaşımda, "Akçadağ’da yaşayan Servet Doğan ağabeyimizin evi 6 Şubat’ta yıkılmıştı. O gün Servet ağabeyimiz gibi evi yıkılan bütün depremzedelere yeni yuva sözü vermiştik. Ve bugün de evini teslim ettiğimiz Servet ağabeyimizi ailesiyle yaşadığı yeni sıcak yuvasında ziyaret ettik, çayını içtik, hasbihal ettik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'MALATYA PROGRAMINI TAMAMLADIK'

Kurum, "Malatya programımızı Akçadağ’ın ardından Doğanşehir’in güzel insanlarıyla bir araya gelerek tamamladık.Depremzede kardeşlerimizle konuştuk, dertleştik.

Bizim ilk gündemimiz deprem. Bu yüzden bir ayağımız hep deprem bölgesinde olacak.

Kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturana kadar canla başla çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yazarlar