EğitimNail Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Nail Olmak Ne Demektir?

Nail Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Nail Olmak Ne Demektir?

01.06.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Toplumda İstediği şeyi elde etmiş ya da bir işi başarmış olan insanların kendilerine duydukları özgüven oldukça fazla olmaktadır. Bu insanlar toplum içinde itibarı yüksek olan insanlar arasında bulunmaktadır. Bu durumu ifade eden kavramlardan biride nail sözcüğü olarak ifade edilmektedir. Peki, nail ne anlam gelmektedir? TDK sözlük anlamı olarak nasıl bir açıklamada bulunmaktadır? Nail olmak ne demektir? İşte, nail kavramı hakkında merak edilen detaylar.

Nail Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Nail Olmak Ne Demektir

 Nail kelimesi anlam olarak, insanlar arasında arzu ettiğini ele geçiren ve muradına eren anlamlarında kullanılmaktadır. Nail kelimesi Arapçadan Türkçeye yerleşen kelimelerden biri olmaktadır.

Haberin Devamı

 Nail Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Nail kelimesi anlam olarak, istediği şeyi ele geçiren ve istediğine kavuşan olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre nail kelimesinin anlamı; arzusuna ulaşmış, istediğine kavuşmuş, yapmak istediği bir şeyi başarmış ve düşündüklerine erişmiş anlamlarında kullanılmaktadır.

 Nail Olmak Ne Demektir?

 Nail olmak, önceden beri düşündüklerini gerçekleştiren ve hedeflerine ulaşan insanlar için kullanılan bir tabir olmaktadır. Nail olmak kavramı amaçlar, hedefler ve isteklere ulaşabilme onları elde edebilme için kullanılan bir kavramdır.