EğitimMüstedrek Nedir? Müstedrek Hadis Neye Denir?

Müstedrek Nedir? Müstedrek Hadis Neye Denir?

09.03.2022 - 16:59 | Son Güncellenme:

Müstedrek, sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem teşkil eden kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Müstedrek nedir öğrenebilir ve buna göre daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Müstedrek nedir? Müstedrek hadis neye denir tüm detayları ile derledik.

Müstedrek Nedir Müstedrek Hadis Neye Denir

Müstedrek, Arapça kökenli bir sözcüktür ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Müstedrek, anlaşılması güç olan bilgi ya da konu, ilim ya da uzmanlık dalı gibi anlamlara gelen bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Müstedrek Nedir?

 Müstedrek, anlamı ve ne olduğu sık sık merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle sık sık karşılaşılmasından dolayı birçok kişi Müstedrek kelimesinin anlamını merak ederek araştırmaktadır. Müstedrek, TDK sözlük anlamı olarak anlaşılması güç konu, anlaşılması güç bilgi anlamına gelir. Bir diğer anlamı ise ilim, bilgi ya da uzmanlık alanı gibi anlamlardır.

 Müstedrek kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiştir. Edebi eserlerde ya da felsefe kitaplarında Müstedrek kelimesi ile sıkça karşılaşmak mümkündür. İdrak edilmesi için üzerinde düşünülmesi gereken tüm bilgiler için Müstedrek kelimesinin kullanımı doğrudur.

 Müstedrek Hadis Neye Denir?

 Istılah olarak Müstedrek, tüm sıhhat şartlarına uygun olmasına rağmen muhaddisin kitaplarına almadığı hadisleri bir araya getirmiş olan hadis demektir. Bu hadislerin tümü bir araya gelir ve bir eser oluşturulur. Bu eserin adına da Müstedrek hadis denir. Müstedrek hadislerde muhaddis kitaplarına alınmamış olan kitaplar yer alır.