Eğitim Mississippi Nehri Nerede? Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür?

Mississippi Nehri Nerede? Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür?

13.01.2022 - 01:41 | Son Güncellenme:

Missisipi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu tarafı kuzey ve güney yönünde uzanan çok önemli bir nehirdir. Nehrin hemen hemen tamamı ise, Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde yer alır. Nehrin sadece %1-2 oranında bulunan bir kısmı ise Kanada sınırları içinde kalır. Mississippi nehri nerede sizler için derledik.

Mississippi Nehri Nerede Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür

Missisipi nehri, aynı zamanda hem Amerika’nın hem de Kuzey Amerika kıtasının bilinen en büyük nehridir. 

Haberin Devamı

 Mississippi Nehri Nerede? 

 Mississippi nehri, ABD’de yer alan dünyanın en büyük ve en önemli 3. nehridir. Aynı zamanda bu nehir bulunduğu yere de ismini vermiştir. Mississippi nehri ise, ABD’de bulunan bir eyalet ismidir. Aynı zamanda kendine ait bir mührü ve bayrağı vardır. Bu bölge ülkenin orta güney bölümünde yer alır.

 Missisipi Nereden Doğar ve Nereye Dökülür?

 Mississippi Nehri, Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey doğu tarafından başlar ve aşağıya doğru bir yol izleyerek de Meksika Körfezi’ne doğru dökülür. Mississippi Nehri ise, kaynağını Minnesota eyaletinden alır ve ardından da güneye doğru akar. Batıdan ise Missouri nehrini aldıktan hemen sonra kaynağını Appalach’lardan alan Tennese Irmağı ve Ohio Nehri Illinois ile birlikte eyaletinin güney ucunda da ana nehirle birleşir. Mississippi Nehri daha sonra da Arkansas Irmağını da alır ve oldukça geniş bir delta ovası yaparak Meksika Körfezi’ne doğru dökülür.

Haberin Devamı

 Mississippi nehri, doğal güzellikleri ve üzerinde taşımacılık yapılması gibi pek çok özelliği ile Amerika’nın sahip olduğu çok önemli değerler arasında yer alıyor. Aynı zamanda dünyanın en uzun üçüncü nehridir. Tamamına yakını ise, Amerika Birleşik Devletleri sınırlarının içinde bulunur. Missisipinin uzunluğu ise, yaklaşık olarak 6275 ile 6300 arasında değişir. Bunun yanında da 3 milyon kilometrekarenin üzerinde olan bir sulama alanına da sahiptir.