EğitimMilyon dolarlık öğrenciler başarılarını kutladı

Milyon dolarlık öğrenciler başarılarını kutladı

30.05.2013 - 11:39 | Son Güncellenme:

Türkiye’den 13 öğrenci Amerika’nın en iyi okullarına rekor bursla yerleşerek bir ilki başardı. 13 öğrencisini toplamda 1 milyon 400 bin dolarlık bursla Amerika’nın en iyi okullarına yerleştirerek bir ilke imza atan Ivy Learning, öğrencilerinin bu başarısını kutladı.

Milyon dolarlık öğrenciler başarılarını kutladı

Amerikan üniversiteleri, YÖK onayının yanı sıra sunduğu eğitim ve kariyer olanakları ile Türkiye’den öğrenciler için en cazip seçenekler arasında önemini her geçen gün arttırıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın birçok ülkesinden her yıl binlerce öğrenci, ABD’nin Harvard, Princeton, Yale ve Georgetown gibi prestijli okullarının yer aldığı Ivy League’e kabul edilebilmek için zorlu bir süreçten geçiyor. YGS ve LYS sınavlarında başarı şartı olmadan, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinde, istenilen bölümde burslu olarak üniversite eğitimlerine başlama fırsatı, Türkiye'den öğrencileri bekliyor.

Çok az sayıda öğrencinin kabul edildiği Ivy League’de eğitim almak için kapsamlı bir çalışma programından geçen öğrencileri kutlayan Beşiktaş Kaymakamı Sayın Saadettin Yücel, öğrencilere hediyelerini takdim etti ve şu tasfiyelerde bulundu; “Buradaki öğrencilerin çok başarılı ve kabiliyetli olduklarını gördüm. Temennim şu ki, öğrenciler marifetleriyle üniversitede, gerek bizim gençlerimiz gerekse dünya gençleri tarafından taklit edilir hale gelsin. Sizler akranlarınıza göre sınavlarda ve benzeri yarışmalarda daha ön roller alabilmiş özel gençlerimizsiniz. O zaman sahip olduğunuz bilgi, birikim ve kabiliyetleribeslendiğiniz değerlerle de birleştirerek, daha iyi olmakonusunda kendinize söz verin. Hangi üniversiteye giderseniz gidin, alabileceğiniz bilgilerin en azamisini alın. Bu bilgileri kendi iç dünyanızda sentezini yaparak ülkemize ve tüm insanlığa faydalı olabilecek şekilde ilerleyin. Şunu unutmayın ki insanın en adil hakimi ve en acımasız muhalifi kendisidir. Eğer kalbinize ses verirseniz, o size hep doğruyu söyleyecektir. Dolayısıyla sizin yeterli gayreti gösterip göstermediğinizi ve beklenen başarıyı sağlayıp sağlayamadığınızı kalbiniz size söyleyecektir. Değerlerimizden de uzaklaşmadan ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenizi temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”