13.09.2022 - 16:00 | Son Güncellenme:
Marzipan yapmak oldukça kolaydır ve tadı ise son derece çok sevilir. Zaten içerisinde yer alan ürünlere karşı oldukça çok ilgi vardır. Buda marzipan yaptıktan sonra zevkle tüketmek için oldukça önemli bir nedendir.
Marzipan Nedir, Nasıl Yapılır?
Marzipan bir başka adıyla badem ezmesi olarak geçer. Yapılışında ise renk temel olarak şeker ve öğütülmüş badem vardır. Öğütülmüş badem, pudra şekeri, badem özü, gül suyu ve yumurta akı karıştırılıp hamur yapılır. Bu hamur rulo haline geldikten sonra streçe sarılarak buzdolabında soğutulur.
Marzipan Hangi Ülkenin?
Marzipan kökeni Fars ve Arap ülkelerine dayansa da günümüzde bu yiyeceğin İtalya ve Fransa'da ünlü olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle İtalya'nın birçok bölgesinde nefis marzipan bulma şansı vardır.