EğitimLtd Şti Ne Demek, Açılımı Nedir? Ltd Şti Örnekleri Nelerdir?

Ltd Şti Ne Demek, Açılımı Nedir? Ltd Şti Örnekleri Nelerdir?

24.08.2022 - 17:03 | Son Güncellenme:

Şirket isimlerinin sonunda alan eklerden biri LTD ŞTİ ifadeleridir. Limited şirket terimi ile aynı anlama gelen LTD ŞTİ ifadesi şirketlerin bulundukları grubu temsil etmektedir. Özellikle ticaret ile uğraşan kişilerin kurdukları şirketin ticari unvanı olarak da adlandırılmaktadır. Bir kişi ya da birden fazla kişinin bir araya gelmesi ile oluşturulan şirket çeşitlerinden biridir. Bu şirket içerisinde yer alan üyelerin tamamı tüzel kişi olma özelliğine sahip olmalıdır. LTD ŞTİ ne demek, açılımı nedir ve LTD ŞTİ örnekleri nelerdir sizler için derledik.

Ltd Şti Ne Demek, Açılımı Nedir Ltd Şti Örnekleri Nelerdir

LTD ŞTİ bir ticari unvandır. Kelime anlamı bakımından ticaretle uğraşan ve ticaret yapan kişilere verilen unvanlardan biridir. Şirketin isminin uzantısı şeklinde kullanılmaktadır.

LTD ŞTİ Ne Demek ve Açılımı Nedir?

LTD ŞTİ ifadesi bir şirket adı uzantısıdır. Limited şirket olarak açılımı bulunmaktadır. Genel olarak tüzel kişilerin oluşturdukları şirket gruplarının isimleri yanına verilen unvanlardan biridir.

LTD ŞTİ Örnekleri Nelerdir?

LTD ŞTİ örnekleri arasında herhangi bir şirket adı ve devamında LTD ŞTİ unvanı eklenmektedir. Herkes istediği alanda isim alarak bu terimi kullanmaktadır.