EğitimLogaritma Nedir, Ne İşe Yarar? Logaritma Hangi Ortalamalarda Kullanılır?

Logaritma Nedir, Ne İşe Yarar? Logaritma Hangi Ortalamalarda Kullanılır?

18.08.2021 - 15:48 | Son Güncellenme:

Matematiğin en önemli konuları arasında logaritma gelir. Özellikle birçok farklı sınavda öne çıkan önemli konular içerisinde bulunduğunu söylemek mümkün. Peki, logaritma nedir, ne işe yarar? Logaritma hangi ortalamalarda kullanılır detayları ile derledik.

Logaritma Nedir, Ne İşe Yarar Logaritma Hangi Ortalamalarda Kullanılır

Logaritma dünya çapında ortak bir kelime olarak öne çıkar ve matematiğin en önemli dallarından biridir. Aynı zamanda belli bir görevi vardır ve farklı problemler üzerinden çözüm imkanı sağlar.

Haberin Devamı

 Logaritma Nedir, Ne İşe Yarar?

 Matematik üzerinden logaritma üstel işlevlerin tersi olan matematiksel bir fonksiyondur. Özellikle birçok farklı fonksiyonu hesaplama noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Aynı zamanda sayıları sıralarken de büyük kolaylık sağlayan bir yapı olduğunu ifade etmek mümkün.

 Logaritma Hangi Ortalamalarda Kullanılır?

 Logaritma özellikle ortalama hesaplamaları üzerinde ele alınmakta ve kullanılmaktadır. Bu bağlamda geometri ile beraber kareli ortalamalar üzerinden ele alınan ve değerlendirilen bir fonksiyonel yapı olduğunu ifade etmek gerekir. Böylece çok büyük ve çok küçük sayıların anlaşılabilmesi için önemli bir ayrıcalık vermektedir. Belli bir formül üzerinden geometrik ortalamaya da kareli ortalama kapsamında işlem yapılır.