GündemSon dakika… Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi! 5 kent için yüksek risk

Son dakika… Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi! 5 kent için yüksek risk

01.10.2024 - 11:11 | Son Güncellenme:

Meteoroloji bir son dakika uyarısında bunlundu. 3 kent için turuncu alarm verilip afet boyutunda yaşanacak olumsuzluklara karşı okullar tatil edildi. 14 kent için ise sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 5 kent için 'riskli' deyip vatandaşları uyardı. İşte bugün ve yarın için İstanbul dahil tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ü Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz (Giresun dışında), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Son dakika… Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi 5 kent için yüksek risk

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'nun il merkezi ve ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

14 KENTTE SARI 3 KENTTE TURUNCU UYARI

Haberin Devamı

Meteoroloji “Zonguldak, Bartın, Kastamonu turuncu Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sinop, Van, Ardahan, Iğdır, Karabük, Düzce” sarı uyarıda bulundu.

Yarın ise tekrardan “Zonguldak, Bartın, Kastamonu için yeniden turuncu alarm verildi. “Bolu, Sinop, Karabük, Düzce” için sarı uyarı yapıldı.

Son dakika… Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi 5 kent için yüksek risk

ÖNEMLİ UYARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün salı sabah saatlerinden itibaren yarın öğlene kadar Zonguldak, Bartın - İnebolu arasında aşırı yağış var bu sürede 200kg yağış yağabilir. Bu bölgedeki dereler taşar. Dere kenarlarından ve yataklarından uzaklaşın yükseklere çıkın. Fırtına da var.

İstanbul bugün sabah yerel yağmur görülebilir sonbahar havasında 20 derece. İzmir 24, Antalya 28, Ankara akşam yağmurlu 17 derece. Hafta sonu bugüne göre sıcaklıklar 7-8 derece artacak. Haftanın ikinci yarısı yağış görünmüyor.

Bugün Batı Karadeniz bölgesi Bartın, Zonguldak, Amasra, Kastamonu, Bozkurt, İnebolu’da yaşayan vatandaşlar aşırı yağış ve fırtınayı afete dönüştürmeden atlatmak için tedbirinizi sabahtan alın. Dere kenarlarını terk edin, köprülere çıkmayın, denizden uzaklaşın risk yüksek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah (Salı) saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 29

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Haberin Devamı

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 22

Erzurum: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Son dakika… Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi 5 kent için yüksek risk