Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

29 Eylül’de sona eren 31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ünlü senarist ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın başkanı olduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jürisinde kimler vardı?

Oyuncular Mehmet Aslantuğ ile Serenay Sarıkaya, senarist Nermin Yıldırım, yönetmen Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile film eleştirmeni Müge Turan.

Festivalin starı Serenay Sarıkaya

Nuri Bilge Ceylan, Serenay Sarıkaya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar

Adana’dan medyaya yansıyanlar gösterdi ki ‘31. Altın Koza’nın tek starı vardı:

Haberin Devamı

Serenay Sarıkaya...

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’ndeki törenin sunucusu Özlem Gürses, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü açıklamak için Sarıkaya’yı sahneye davet ederken ne dedi?

“Herkes ona hayran, herkes onun peşinde ve o bugün Adana’da bu jüride, salonda en önde sizlerle birlikte. Bütün medya onu kovalıyor ama o tam benim karşımda.”

Festivalin starı Serenay Sarıkaya

Sosyal medyada birçok insan; Adanalı Serenay Sarıkaya’nın ödül törenine gelirken yaptırdığı saçı, giydiği kıyafeti, podyuma çıkarken yürüyüşüyle ve aurasıyla herkese fark attığını yazdı.

Sahnedeyken “Adana sevdamı bilenler bilir” sözleriyle salondan büyük alkış alan Serenay Sarıkaya, Adana’da çekip sosyal medyasından paylaştığı fotoğraflarla da Altın Koza’ya damgasını vuran yıldız oldu.

Festivalin starı Serenay Sarıkaya

Hande Yener’in Senfonik konseri

Şov dünyasında şimdiye kadar ‘Senfonik Şebnem Ferah’, ‘Senfonik Divalar Nilüfer’, ‘Senfonik Murathan Mungan Şarkıları’ gibi çok özel ve prestijli işlere imza atan Nurcan Karaca, ‘Hande Bizi Sezen’e Götür-Senfonik Konser’ projesiyle yine farkını gösterdi.

Sosyal medyada yazılanlara göre Karaca, Yener’e senfonik bir konser verdirip, Sezen Aksu şarkılarını söyletmekle iyi yaptı.

Konsere gösterilen ilgi Yener’in, iş takviminde bu projeye de yer açmasını sağladı. Şarkıcı, 18 Ekim’de bu kez Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirlileri Sezen’e götürecek!

Yener, İstanbul’daki gibi Aksu’yu telefonla arayıp, İzmirlilere sürpriz yapacak mı, bilemem, ama bildiğim bir şey var, o da şu:

Yener’in sesini, yorumculuğunu ve müzisyenliğini takdir ederken, pop müziğin diğer yıldızlarını kötülemeyi maharet sananlar var. Hâl böyle olunca o şarkıcıları sevenler de karşı saldırıya geçip, Hande Yener’in başarılı projesine gölge düşürüyor.

Haberin Devamı

DT Genel Müdürlerinin kaderi!

Devlet Tiyatroları’nın (DT) eski Genel Müdürü Nejat Birecik’in Sabah’ın YouTube kanalına verdiği söyleşiden üç çarpıcı başlık:

“Kızının terfisini yapmadım (Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve oyuncu kızı Gerçek Sağlar’ı kastediyor) diye görevimden ayrılmak zorunda kaldım.”

“Devlet Tiyatrosu genel sekreterini CIA belirledi.”

“Ayağı kokan Müslüman diyenleri daha fazla yönetmek istemedim.”

Birecik konuştu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın eli rahatladı. Çünkü Birecik bir anlamda, Karadağlı ile aylardır hangi kesimin uğraştığını deşifre etti.

GÜNÜN SÖZÜ

“Anı yaşa, yarın da gelip geçecek; dün olacak.” (James Bowen)