EğitimKukla Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kukla Nasıl Yapılır?

Kukla Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kukla Nasıl Yapılır?

19.04.2022 - 01:31 | Son Güncellenme:

Kukla, küçültülmüş hayvan ve insan figürleri anlamını taşımaktadır. Kukla karakterlerin her uzvu hareket edebilmektedir. Aynı zamanda kukla oynatıcıları kuklacı olarak adlandırılmaktadır. Tıpkı tiyatrodaki gibi kukla oyunlarında da senaryo bulunmaktadır. Peki, kukla ne demek? Kukla TDK sözlük anlamı nedir? Kukla nasıl yapılır sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Kukla Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kukla Nasıl Yapılır

Kukla kelimesi, günlük hayatta sık kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Rumca kökenli olan kukla kelimesi, çocuklara yönelik eğlence oyunu anlamını taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Kukla Ne Demek?

 Bez, karton ve tahta gibi malzemelerden yapılma hayvan veya insan temsillerinin bir kişi tarafından doğrudan el veya ipler aracılığıyla oynatılan seyirlik oyunlar, kukla olarak adlandırılmaktadır. Küçültülmüş hayvan ve insan figürleri olan kuklanın, ilk olarak Hindistan veya Çin'de ortaya çıktığı düşünülmektedir.

 Kukla TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Sanatçının parmaklarını görünmez bir şekilde insan ve hayvan figürlerinin kol, bacak ve kafa gibi yerlerini oynattığı sahne oyununa TDK sözlükte kukla denilmektedir. Kukla, ipliklere takılabileceği gibi parmağa takılarak da oynatılabilmektedir. Mecaz olarak kullanılan kukla kelimesi, bir başkasının etkisinde kalarak onun isteklerine göre davranan kişi anlamını taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Kukla Nasıl Yapılır?

 Okul öncesi dönem çocuklarının kukla ilgisini çekmektedir. Hikaye ve masallar şeklinde oynatılan kukla, çocuğun gelişimine olumlu etki etmektedir. Desenli veya desensiz çoraplardan kukla yapılabilmektedir. Oyun gibi algılanan kukla çocuklar ile birlikte yapılması durumunda, motor gelişimine etki ettiği görülmektedir. Çocukların önüne serilen kuklalar, hayal dünyalarını geliştirmektedir.