EğitimKredi Analizi Nedir, Nasıl Yapılır? Kredi Analizi Unsurları Nelerdir?

Kredi Analizi Nedir, Nasıl Yapılır? Kredi Analizi Unsurları Nelerdir?

31.08.2022 - 01:16 | Son Güncellenme:

Herhangi bir ihtiyaca bağlı olarak kredi çekmek isteyen kişiler için verilen paralardan biridir. Kredi analizi yapmak için ilk olarak başvuru ve onay süreçlerinden geçilmesi gerekmektedir. Banka üzerinden başvuruda bulunan kişiler kredi notunu hesaplayarak analiz işlem sürecini de başlatmaktadır. Kredinin onay ya da reddini belirleyen bir çeşit raporlardandır. Kredi analizi bankadan bankaya da değişiklik göstermektedir. Kredi analizi nedir, nasıl yapılır ve kredi analizi unsurları nelerdir sizler için derledik.

Kredi Analizi Nedir, Nasıl Yapılır Kredi Analizi Unsurları Nelerdir

Kredi analizi kişinin o anki finansal durumunu gösteren olaylardan biridir. Kredi analizi yapıldıktan sonra kişi için kredi verilmektedir. Kredinin onaylanması için tüm bu süreçlerden geçilmesi gerekmektedir. Özellikle bu analiz paranın geri iade edilmesi ve bankaya ödenmesini büyük ölçüde güvence altına almaktadır. Krediler ilk olarak banka faaliyetleri içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Kredi Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Kredi analizi kişinin belirli bir miktarda bankada para alması için başlatılan süreçlerden biridir. Kredi alabilmek ve bu kredinin onaylanması için kişinin finansal durumu ve banka içerisindeki işlem hareketleri incelenmektedir. Kredi analiz işlemleri ile kişiye istediği tutarda kredi verilmektedir. Kredi notunu öğrenmek isteyen kişiler için analiz işlem süreçleri kişiye ve bankaya yönelik hazırlamaktadır. Kredi notu değerlendirmeleri yapılarak nitel yönlere uygun şekilde kredi onayı çıkmaktadır. Analiz işlemleri banka için güven almaya yönelik başlatılan süreçlerden biridir.

 Kredi Analizi Unsurları Nelerdir?

 Kredi analizi unsurlarının süre yani vade unsurudur. Kişi, aldığı krediyi geri ödeyebilecek güçte olması ve belirlenen tarihte ödeme yapması kredi analiz unsurlarının başında yer almaktadır. Borçlu için bir süre belirlenmekte ve zaman tanınmaktadır. Bir diğer unsur ise güven unsurudur. Kredinin güven içerisinde verilmesi ve geri alınma güvencesinin oluşturulması için kredi analiz unsurları içerisinde yer almaktadır.