EğitimKent Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kent Nereye Denir?

Kent Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kent Nereye Denir?

25.05.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Kent, Farsça bir kelimedir. Dilimizdeki karşılığı tam olarak Şehir demektir. Kent, ilçe ya da ilçelerden büyük olan yerleşim yerlerine denir. Genelde kentlerde sanayi gelişmiştir ve insanların çoğu ticaret ya da hizmet alanında çalışır. Kentin nereye dendiği ve ayrıntılarını derledik.

Kent Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kent Nereye Denir

Kent, nüfusunun çoğu hizmet, sanayi veya ticaret alanında çalışan ve tarımsal etkinliğin olmadığı yerleşim alanlarıdır. Kentler aynı zamanda şehir olarak da kabul edilebilir.

Kent Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kent kelimesinin TDK sözlük anlamı ilçe ya da ilçeden büyük olan yerleşim yeridir. Genelde nüfusunun çoğu sanayi, ticaret ya da hizmet alanında çalışan ve tarımsal etkinliklerin de yapılmadığı yerleşim alanlarıdır. Kentlerde teknoloji ve sanayi gelişmiştir.

Kent Nereye Denir?

Sosyoekonomik düzeyi yüksek, nüfus bakımından fazla ve kültürel özellikleri çeşitlilik gösteren yerleşim birimlerine Kent denir. Kentlerde hareketli ve kalabalık bir yaşam vardır. Genelde büyük şehirler Kent olarak görülür. Şehir ve Kent aynı anlamlara gelen terimlerdir. Kent, Farsça bir sözcüktür ve dilimizdeki karşılığı da Şehir anlamına gelir.