EğitimKeklik Kuşu Ne Yer? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Keklik Kuşu Ne Yer? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

28.10.2021 - 03:41 | Son Güncellenme:

Keklik kuşu birçok kişinin bildiği ve sevdiği kuş türleri arasındadır. Keklik kuşu doğal ortamlarda sıklıkla görülebilecek kuş türlerinden biridir. Genel olarak yabani kuş türleri arasındadır. Sizler için keklik kuşu ne yer, özellikleri nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri sizler için derledik.

Keklik Kuşu Ne Yer Kısaca Özellikleri Nelerdir


Keklik kuşları yabani ve evcil olarak iki farklı türe ayrılır. Bazı kişiler keklik türlerini kümeste bakarak, evcil bir hale getirilebilir. Ancak keklik türleri avlanarak genelde alınır. Fakat avlanma yüzünden türleri azalan kuşlar arasındadır.

Keklik Kuşu Ne Yer?

Keklik kuşu doğada bulunan, yabani bir kuş türüdür. Yabani hayat içerisinde kolay bir şekilde yaşayabilir. Kanatlı bir kuştur. Sıklıkla böcek ve kene yiyerek beslenir. Bilinçsiz avlanma sonucunda türü büyük bir oranda azalmıştır. Bunun en belirgin sonuçlarından biri ise kontrolsüz üreyen kenelerdir. Bundan dolayı günümüzde sıklıkla kümes içerisinde yetiştirilmektedir. Keklikler rahatlıkla evcil hayvan olarak beslenebilirler.

Keklik kuşu uçmaz, sıklıkla böcek yer. Ayrıca buğdayda yiyebilir. Bundan dolayı kolay bir şekilde av olma özelliğine sahiptir. Günümüzde keklikler ev içerisinde de bakılabilir. Hem avcı hem de toplayıcı bir kuş türüdür. Yağlanmaya son derece yatkındır bundan dolayı kolay bir şekilde kilo alır. En sevdiği yiyeceklerden biri ise buğday tanesidir.

Keklik Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Keklik kuşunun ortalama yaşam süresi yirmi yıl kadardır. Bir güvercin boyutuna kadar gelebilirler. Boyları ortalama otuz santime kadar uzamaktadır. Gaga bölgesi kırmızıdır. Göz çevresinde de kırmızı halkalar yer almaktadır, sırt bölümü genel olarak koyu kahvedir ve siyah şeritleri vardır. Keklik kuşu Asya, Avrupa ve Afrika gibi alanlarda sıklıkla görülür. Kurtçuk yemeyi severler, hızlı bir kaçma özelliği vardır. Çabuk korka bilirler ancak kaçış anında ormanda kolay fark edilmezler. Türkiye’de en çok bilinen keklik türü ise kınalı kekliktir.