EğitimKasr (Kasır) Ne Demek? Kasır Nereye Denir, Ne Amaçla Yaptırılmıştır?

Kasr (Kasır) Ne Demek? Kasır Nereye Denir, Ne Amaçla Yaptırılmıştır?

23.03.2021 - 15:15 | Son Güncellenme:

Tarihte yapılmış olan birçok farklı yapı çeşidi bulunmaktaydı. Bu yapıların her birinin yapılış amacı bulunmaktaydı. En çok yapılan yapılar ise savunma amacıyla yapılan yerler olmuştur. Yapılan bu yerler ile korunan önemli kişiler olmuştur. Sizler için Kasr (kasır) ne demek? Kasır nereye denir, ne amaçla yaptırılmıştır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kasr (Kasır) Ne Demek Kasır Nereye Denir, Ne Amaçla Yaptırılmıştır

Tarihten günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış olan çok önemli yapılar vardır. Bazı yapılar ise zaman içerisinde yok olup gitmiştir. Tarihte yapılmış olan önemli yapılardan biriside Kasr adı verilen yerlerdi.

Haberin Devamı

Kasr (kasır) Ne Demek?

Kasr, tarihte savunma amacıyla yapılmış olan yerlere verilen isimdir. Ayrıca şehir dışında hükümdarlar için yaptırılan saraylara verilen isim olarak bilinmektedir.

Kasır Nereye Denir, Ne Amaçla Yaptırılmıştır?

Kasır, şehir dışında yaptırılan saraylara verilen bir isimdir. Anadolu Beyliklerinde ise savunma amacıyla yapılmış olan yerlere kasır adı verilmiştir. Kasırlar, şehirlerin yüksek yerlerine yapılırdı. Diğer bir deyişle bu yerlere iç kale adı verilmiştir. Yani bu yerler tam anlamıyla güvenli olan alanlardı. Yüksek tepelere ve şehirden uzak yerlere yapılırdı.