EğitimKahverengi Hangi Renklerden Oluşur? Kahverenginin Oluşumu

Kahverengi Hangi Renklerden Oluşur? Kahverenginin Oluşumu

27.04.2021 - 13:21 | Son Güncellenme:

Kahverengi, tamamlayıcı renkler ile elde edilebilmektedir. Bildiğiniz gibi bir ana renkler bir de ara renkler vardır. Kahverengi ara renkler arasında yer alır ve ana renkler ile bu rengi elde etmek mümkündür. Kahverengi hangi renklerden oluşur? Kahverenginin oluşumu nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kahverengi Hangi Renklerden Oluşur Kahverenginin Oluşumu

İyi bir kahverengi elde edebilmek için öncelikle hangi renklerin kullanılması gerektiğini bilmeniz gerekir. Bunun yanında renklerin iyi bir şekilde karıştırılması için de iyi bir palet bıçağı kullanmalısınız. Kahverengi sadece ana renkler ile değil ana renkler ile de elde edilebilmektedir.

Haberin Devamı

 Kahverengi Hangi Renklerden Oluşur?

 Kahverengi elde etmek için birkaç yol vardır. Kahverengi; mavi, sarı ve kırmızı renkleri ile elde edilebilir. Bunun yanında ara renkler ile de kahverengi elde etmek mümkündür. 

 Turuncu ile mavi renklerinin birleşiminden kahverengi elde edilebilir. Bildiğiniz gibi turuncu ara bir renktir. Bu rengin elde edilmesi için öncelikle sarı ile kırmızı renklerinin karıştırılması gerekir. Sonrasında ise elde edilen turuncu ile mavi rengin karışımından kahverengi elde etmek mümkündür. Kahverenginin tonunu daha açık istiyorsanız turuncu rengi daha fazla kullanabilirsiniz. Eğer daha koyu bir kahverengi istiyorsanız o zaman mavi tonunu kullanabilirsiniz.

 Yeşil ile kırmızının karışımından da kahverengi elde edilebilir. Bu yöntemde önce mavi ile sarı karıştırılarak yeşil tonu elde edilir. Sonrasında elde edilen yeşil ton ile kırmızı rengini karıştırmak gerekmektedir. Kahverenginin daha sıcak tonlu olması isteniyorsa daha fazla kırmızı eklemek mümkündür. 

Haberin Devamı

 Mor renk ile Sarı renkten de kahverengi elde edilebilir. Mor renk elde etmek için öncelikle kırmızı ile mavi renginin karıştırılması gerekir. Sonrasında ise oluşan mor renk ile sarı renk karıştırılır. Elde edilen kahverengi tonunun daha açık olması istenirse sarı tonunu artırmak yeterli olacaktır. Bu yöntemler ile kahverengi elde etmek mümkündür.