Eğitimİş Doyumu Nedir, Özellikleri Nelerdir? İş Doyumu Örnekleri...

İş Doyumu Nedir, Özellikleri Nelerdir? İş Doyumu Örnekleri...

01.06.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Kişinin iş ile ilgili olarak değişik faktörlerden almış olduğu haz ve mutluluk İş doyumu olarak ifade edilir. Aynı zamanda bireyin işi hakkında duyguların toplamı olarak da anlatılabilir. Peki İş doyumu nedir, özellikleri nelerdir? İş doyumu örnekleri üzerine detayları derledik.

İş Doyumu Nedir, Özellikleri Nelerdir İş Doyumu Örnekleri...

Kısacası bir kişinin işine duymuş olduğu ilgi ve alaka karşısında mutluluğu İş doyumu olarak bilinir. Aynı zamanda işe bağlı olarak kişinin işinden almış olduğu haz şeklinde anlatılır. Bu konuda farklı sektörler üzerinden değişik örnekler de vermek mümkün.

Haberin Devamı

İş Doyumu Nedir?

Kendi işi ile ilgili faktörlere bağlı olarak kişinin mutluluğu ve hazzı iş doyumudur. Aynı zamanda işle ilgili olan duygusal tepkilerinin toplamı şeklinde de anlatmak mümkün. Bu durum hem mutluluk hem de haz ile beraber duygusal etki şeklinde değerlendirilir.

İş Doyumu Özellikleri Nelerdir?

İşe bağlı olarak yine iş içerisindeki faktörler doğrultusunda iş doyumunun özellikleri bulunur.

 - İş doyumu herhangi bir iş için duygusal etkidir görünmez.

 - İş doyumu sadece fark edilebilir.

 - Birbiriyle olan ilişkisi ve çeşitli durumları yansıtmaktadır. Bunlar içerisinde işin kendisi, yönetimi, ücreti ve çalışma arkadaşları ile terfi imkanları öne çıkar.

 - Genel olarak bir iş üzerinden kişinin hazzını ve mutluluğu ile duygusal tepkilerini ifade eder.

Haberin Devamı

Kişinin işine ne kadar çok sevdiği ve bu işi yaparak ne kadar mutlu olduğuna gömlek genel bir doyumdur.

İş Doyumu Örnekleri

İş doyumu örnekleri özellikle iş üzerinde kişinin mutluluk duyduğu ve haz aldığı unsurlar üzerinden ele alınır. Örneğin kişinin almış olduğu ücret, beğeni gören çalışma ortamı ya da İş arkadaşları en önemli örnekler içerisindedir. Aynı zamanda doğru yönetim tarzı ve terfi teklifleri de bu mutluluğu daha yüksek noktaya çıkarır. Bunların büyük bir çoğunluğu bir araya geldiği zaman iş doyumu yaşanır.