Eğitim Hadrian Kale Kapısı Nerede? Kısaca Özellikleri Ve Hikayesi

Hadrian Kale Kapısı Nerede? Kısaca Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 17:04 | Son Güncellenme:

Tarihte yaşamış olan pek çok uygarlık geride görkemli mimari yapılar bırakmışlardır. Bu yapılarda bulunan motifler ve kabartmalar o dönemin özellikleri hakkında araştırmacılara bilgiler sunmaktadır. Bu yapıların çoğu günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Hadrian kale kapısı da bunlardan biri olarak ifade edilmektedir. Peki, Hadrian kale kapısı nerede? Kısaca özellikleri ve hikayesi ne olmaktadır? İşte, Hadrian kale kapısı hakkında bilgi toplamak için gerekli olan detaylar.

Hadrian Kale Kapısı Nerede Kısaca Özellikleri Ve Hikayesi

Hadrian kale kapısı diğer bir adıyla Üçkapılar olarak bilinen bir yapı olmaktadır. Bu yapı üç tane kapıdan oluşan ve mermerden yapılan bir tarihi eser olmaktadır.

Haberin Devamı

Hadrian Kale Kapısı Nerede?

Hadrian kale kapısı, Antalya'da Atatürk caddesinde yer almaktadır. Üç gözlü olarak ifade edilen bu kapının Latince bir kitabesi bulunmaktadır. Bu kapılar Korint üslubunda yapılmış olup süslü mermer sütunlardan meydana gelmektedir. Eskiden kapıların üzerinde imparator ve ailesinin heykelleri bulunduğu belirtilirken günümüze sadece kitabe kalmıştır.

Kısaca Özellikleri ve Hikayesi

Hadrian kale kapısının M.S. 130 yıllarında kenti ziyaret etmek için gelen Roma imparatoru olan Hadrianus adına yapıldığı belirtilmektedir. Bu kale kapısı Antalya'yı kuşatan surlar üzerine yapılmış olan ve günümüze kadar gelmeyi başaran tek kapı olması bakımından oldukça önemli olmaktadır. Bu kapının her iki yanında farklı yapılarda iki kule yer almaktadır. Sağda yer alan kule Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırıldığı ifade edilmektedir. Bu kapıda yer alan kabartmaların çoğunun Antalya'da yetişen meyve ve çiçeklerin kabartmaları olduğu belirtilmektedir.