EğitimGuinea Pig (Ginepig) Nedir, Nasıl Bir Hayvandır? Guinea Pig Nasıl Beslenir?

Guinea Pig (Ginepig) Nedir, Nasıl Bir Hayvandır? Guinea Pig Nasıl Beslenir?

22.02.2022 - 13:31 | Son Güncellenme:

Guinea Pig (Ginepi) ne olduğu ve nasıl bir hayvan olduğu merak edilen hayvanlardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da merak edilmesinden dolayı sürekli olarak internetten araştırılan hayvanlar arasındadır. Bu bakımdan Guinea Pig (Ginepig) nedir öğrenebilir ve gerektiğinde hayvan hakkında bilginizi kullanabilirsiniz. Guinea Pig (Ginepig) nedir, nasıl bir hayvandır? Guinea Pig nasıl beslenir tüm detayları ile derledik.

Guinea Pig (Ginepig) Nedir, Nasıl Bir Hayvandır Guinea Pig Nasıl Beslenir

Guinea Pig (Ginepig) birçok renk ve şekilde tüyleri olan, tıknaz bir evcil kemiricidir. Ginepig özellikleri Avrupa'da ve Amerika'da popüler evcil hayvanlardan biridir.

Haberin Devamı

 Guinea Pig (Ginepig) Nedir, Nasıl Bir Hayvandır?

 Ginepig Amerika, Birleşik Krallık ve Avustralya'da oldukça popüler olan bir hayvandır. Kemirgenler ailesinin bir üyesi olan Guinea Pig tavşana ve hamstera benzemektedir. Ürkek ve utangaç bir hayvan olan Ginepiglerin kemirgen olmalarına rağmen çok fazla kemirme huyları yoktur. Kökeni 10.000 yıl öncesine kadar giden Ginepiglerin beslenmesi ve bakılması oldukça kolaydır.

 Guinea Pig Nasıl Beslenir?

 Guinea Pig (Ginepig) tavşana ve hamstera olan benzerliğiyle bilinmektedir. Evde beslenmesi kolay bir hayvan olmasından dolayı da sık sık evlerde rastlanmaktadır. Tüm sebzeleri yiyen Ginepigler her ne kadar kemirgen bir türden olsalar da kemirme huyları olmayan hayvanlardandır. Bu nedenle evde beslenmelerinde herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Guinea Pig insanlara küçük de olsa bir zarar verdiğinde utanır ve geri çekilerek üzülür. Bu nedenle insanlar yemesi için salatalık veya başka bir sebze verdiğinde bazen Ginepigler yanlışlıkla kişilerin parmaklarını ısırır ve sonrasında da üzülür.