EğitimGılman Ne Demek? Gılman Ne Anlama Gelmektedir?

Gılman Ne Demek? Gılman Ne Anlama Gelmektedir?

23.03.2021 - 01:55 | Son Güncellenme:

Gılman kelimesi, Müslümanların aşina olduğu kelimelerden bir tanesidir. Ancak ne anlama geldiği çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Bu sebeple gılman kelimesi internette sürekli araştırılmaktadır. Gılman ne demek? Gılman ne anlama gelmektedir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Gılman Ne Demek Gılman Ne Anlama Gelmektedir

Gılman kelimesi ara sıra duyduğumuz Kur'an'da da geçen kelimeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle bu kelimenin ne anlama geldiği çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Gılman kelimesi gulam kelimesinin çoğulu olarak da bilinir.

Haberin Devamı

 Gılman Ne Demek?

 Gılman sözlük anlamı ile bıyıkları yeni çıkan genç ya da hizmetçi, çocuk anlamlarına gelen gulam kelimesinin çoğul halidir. Kur'an da ise cennete girenlere verilen ve yaşlanmayan gençler olarak geçmektedir.

 Gılman kelimesi Kur'an-ı Kerim'de bir bölümde geçer. Bunun yanında hakkındaki bilgiler de çok fazla değildir. Kur'an'da gılman kabuğundaki inci, taze ve berrak tasvirleri ile nitelendirilmektedir. 

 Gılman Ne Anlama Gelmektedir?

 Gılman, İslam'a göre cennette hizmet edecek genç yetişkinlere verilen isimdir. Müminler cennette dolaşırlarken etraflarında da gılmanların olacağı belirtilmektedir. Gılman kelimesi bazı hadislerde ise sözlükteki anlamına benzer şekilde kullanılmıştır. Gılman ile ilgili, müminlerin kendisinden önce ölen çocukları olarak da bahsedilmektedir. 

Haberin Devamı