EğitimGençlere özel yerli bilgi ağı

Gençlere özel yerli bilgi ağı

01.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere ilgi alanlarıyla ilgili tüm gelişmeler konusunda hızlı ve doğru bilgiyi ulaştırmak için yeni bir çalışma başlattı.

Gençlere özel yerli bilgi ağı

HANDE ATILGAN / Ankara - Bakanlık, gençleri ilgi alanlarındaki gelişmelerden, faaliyetlerden ve etkinliklerden haberdar etmek, eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirerek topluma aktif katılımlarını desteklemeyi hedefleyen Gençlik Bilgilendirme Ağı’nı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Temmuz ayında başlayan çalışmalar altı aşamadan oluşacak. Bu aşamalar, gençlik bilgi sistemi için bilgi toplama ağı oluşturulması, gençlik bilgilendirme sistemi için marka kitinin oluşturulması, dijital portal oluşturulması, gençlik bilgilendirme araçlarının hazırlanması, gençlik bilgilendirme modülü ve bilgilendirme ve gençlik bilgi sistemi geliştirilmesi olarak sıralanıyor. Hazırlık aşamasında, gençlik paydaşı olan kamu kurum ve kuruluşlarının, alan uzmanlarının, sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin desteği alınacak.

UNESCO’nun platformu

Benzer amaçlarla aktif olan en köklü platform, UNESCO’nun 1992’de başlattığı INFOYOUTH ağıydı. Belçika merkezli ağa, gençlik örgütlerine ve bireysel kullanıma yönelik iki farklı üyelik tipiyle ulaşılabiliyordu.