EğitimGavaj Nedir, Nasıl Yapılır? Gavaj Ne İçin Yapılır?

Gavaj Nedir, Nasıl Yapılır? Gavaj Ne İçin Yapılır?

09.09.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Gavaj, kanatlı hayvanların yağlanmaları için yapılan bir besleme yöntemidir. İlk defa Eski Mısırlarda kullanılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Gavaj hayvanların yağlanması için yapılır. Gavaj nedir ve ne için yapılır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Gavaj Nedir, Nasıl Yapılır Gavaj Ne İçin Yapılır

 Gavaj, hayvanları zorla beslemeye dayanan bir yöntemdir. Etlerinin daha yağlı olması için zorla beslenirler. 

Haberin Devamı

 Gavaj Nedir, Nasıl Yapılır?

 Gavaj, bir hayvancılık yöntemidir ve Eski Mısır döneminden beri kullanılır. Kanatlı hayvanları yağlandırmak için zorla beslemeye dayanan bir yöntemdir. Genelde Fransız mutfağındaki bazı yemeklerin hazırlanmasında gavaj ile beslenmiş hayvanların etleri kullanılır. Bu Fransız yemeklerinin içinde foie gras, ördek konfi ve magret yer alır. 

 Gavaj Ne İçin Yapılır?

 Gavaj, kanatlı hayvanların zorla yağlandırılması ve yağlanmaları için zorla beslenmeleridir. Kanatlı hayvanların daha yağlı olması için zorla beslenirler. Bu yöntem Eski Mısırlardan beri kullanılır ve birçok ülkede yemekler yalnızca bu hayvanların etleri ile yapılır. Gavaj yöntemini en fazla kullanan mutfaklardan biri Fransız mutfağıdır. Fransız mutfağındaki ördek konfi ve foie gras bu yöntem ile beslenmiş kanatlı hayvanların etleri ile yapılır.