EğitimFovizm Nedir, Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Fovizm Temsilcileri Kimlerdir?

Fovizm Nedir, Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Fovizm Temsilcileri Kimlerdir?

24.05.2022 - 01:29 | Son Güncellenme:

Fovizm 1898 yılında ortaya çıkan ve 1. Dünya Savaşına kadar süren modern bir sanat akımıdır. Bilinen en etkin resim akımlarından biridir felsefesi ise renk için renktir. Bu akımın en bilinen temsilcileri ise Raoul Dufy ve Andre Derain olarak bilinmektedir. Fovizm nedir? Nasıl ortaya çıkmıştır? Fovizm temsilcileri kimlerdir ayrıntıları ile derledik.

Fovizm Nedir, Nasıl Ortaya Çıkmıştır Fovizm Temsilcileri Kimlerdir

 Sanat, sanat içindir akımının değiştirilmiş versiyonu olan fovizm sürrealizm, maniyerizm ve soyut dışı çalışmaların en çok görüldüğü akımlardan biridir. Bu akımların izleri, bariz bir şekilde Fovizmde görülmüştür. 

Haberin Devamı

 Fovizm Nedir?

 Fovizm, Fransızca kökenli bir kelime olan Fauves’ten gelmektedir. Fauves vahşi ve yırtıcı anlamına gelmektedir. Renklerin serbest ve vahşi kullanılmasından dolayı zamanla bu kelime Fovizm olarak türetilmiştir. Fovistler özgün, sanatsal ve kendilerine has bir tutumla resimlerini yapmıştır. Bu tarzdan sonra Kübizm meydana gelmiştir.

 Fovizm Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

 Fovizm 1898 ile 1908 yılları arasında Fransa’da geliştirilen bir sanat akımıdır. Henri Matisse tarafından geliştirilmesi ile bilinir. Çiğ ve zıt renklerin kullanılması bu akımın en belirgin özelliklerinden biridir. 1898 yılında Paris’te Matisse, Derain ve Puy tarafından temelleri atılmıştır.

 Fovizm Temsilcileri Kimlerdir?

 Fovizm akımının en bilinen temsillerinden biri Raoul Dufy’dir. Raoul Dufy 1887 yılında Fransa’da doğmuştur. Akımın en bilinen üretken isimlerinden biridir. 50’den fazla kapak tasarımı yapmıştır. Eserleri hala sergilenmektedir. En bilinen eserleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Nice’ta bir Casino 

Mozart Saygı 

Paris’e Bakış

Yelkenliler

Akımın diğer bir temsilcisi ise Andre Derain olarak bilinmektedir. Fovizm akımının öncüsü olarak bilinmektedir. 1928 yılında Carneige ödülüne aday gösterilmiştir. En bilinen eserleri ise şu şekildedir;

Ressam ve Ailesi

Bir Kadının Portresi

Charring Crose Köprüsü

Fovizm akımının diğer temsilcileri ise şu şekilde sıralanabilir;

Kees Van Dongen

Jean Metzinger

Albert Marquet

Maurice de Flaminck