EğitimFosforlu Cevriye Ne Demek? Fosforlu Cevriye'nin Hikayesi Nedir?

Fosforlu Cevriye Ne Demek? Fosforlu Cevriye'nin Hikayesi Nedir?

20.01.2022 - 03:50 | Son Güncellenme:

Fosforlu Cevriye pek çok kişi tarafından bilinen fakat hikayesi merak edilen karakterlerden birisidir. Bu anlamda pek çok kişi hikayesini sıklıkla araştırmaktadır. Peki Fosforlu Cevriye ne demek? Fosforlu Cevriye'nin hikayesi nedir? Sizlere Fosforlu Cevriye hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Fosforlu Cevriye Ne Demek Fosforlu Cevriyenin Hikayesi Nedir


Fosforlu Cevriye Suat Derviş'in 1944 ile 1945'te tefrika edilen ve ilk defa 1968 yılında yayımlanan romanı olmaktadır. Fosforlu Cevriye 1968'den bu yana hala bilinen bir karakter olmaktadır.

Fosforlu Cevriye Ne Demek?

Fosforlu Cevriye Suat Derviş'in aynı adlı romanında geçen bir karakterdir. Fosforlu Cevriye hayali bir karakterdir. Cevriye gizlenmekte olan bir devrimciye aşık olur ve hayatı onunla birlikte yeniden sorgulamayı öğrenmektedir. Ayrıca Fosforlu Cevriye ilk defa 1968 yılında yayımlanmış bir romandır.

Kült roman 1959 yılında Fosforlu Cevriye 1969 yılında ise Bana Derler Fosforlu adı ile sinemaya uyarlanmıştır. 1972 yılında senaryolaştırılan roman 2008 yılında müzikale dönüştürülmüştür.

Fosforlu Cevriye'nin Hikayesi Nedir?

Cevriye 1930 yıllarında Galata semtinde yaşayan bir sokak kızıdır. Hikaye Cevriye'nin polisten kaçan bir adama aşkını konu almaktadır. Eser sade bir dille yazılmış ve eser içerisinde toplumun farklı sınıflarından insanlara yer verilir.

Fosforlu Cevriye gizlenmekte olan bir devrimciye aşık olur ve daha sonra onunla birlikte sorgulamaya başlar. Böylece sevdiği adamın hiç bilmediği ama iyi olduğunu hissettiği ideallerine yaklaşır. Fosforlu Cevriye devrimcinin yoldaşı olmaz fakat yoldaşı gibi veda eder.

Suat Derviş romanları ile bilinen bir gazetecidir. Hikayelerinde geçim derdinde olan kişilere yer verir. İşçi kadınları ve evsiz çocukları anlatmaktadır. Burada Fosforlu Cevriye hikayesinde gündüzleri görmezden gelinen, geceleri unutulan sokaklara ve o sokakların ev sahiplerine baktığı zaman gördüklerini anlatmaktadır. Cevriye tek başına arka sokaklarda yaşamış bir çocuktur. Ayrıca Cevriye kaybetmeye mahkum edilen ve toplumun dışladığı kişilerden birisidir.