EğitimEnerji Birimleri Nelerdir? İsimleri, Kısaltmaları Ve Özellikleri

Enerji Birimleri Nelerdir? İsimleri, Kısaltmaları Ve Özellikleri

10.02.2022 - 14:47 | Son Güncellenme:

Enerji birimleri sık sık karşılaşılan ve internetten araştırılan konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından enerji birimi araştırılan ve öğrenilmek istenen konular arasındadır. Bu bakımdan enerji birimleri nelerdir öğrenebilir ve gerektiği zaman bu bilgileri kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Enerji birimleri nelerdir? İsimleri, kısaltmaları ve özellikleri hakkında detayları derledik.

Enerji Birimleri Nelerdir İsimleri, Kısaltmaları Ve Özellikleri

Enerji birimleri Jul, Kalori, Watt saat, Newton Watt ve Erg'dir.

Haberin Devamı

Enerji Birimleri Nelerdir?

Yaygın olarak kullanılan enerji birimlerinin ne olduğu, açıklamaları ve özellikleri internetten araştırılan konular arasında yer alır. Enerji birimler, Newton Watt, Erg, Watt Satt, Jul ve Kaloridir. Bu enerji birimlerinin birbirlerine dönüştürülmesi ve birbirleri yerine anlatılmaları mümkündür. Enerji birimleri arasında bir ilişki vardır ve bu nedenle enerji birimleri birbirlerine bağlı ve birbirlerine dönüşebilen birimlerdir. Bir işin yapılması için birim zamanda harcanan enerji gücü gösterir ve bu nedenle tüm enerji birimleri birbirleri ile ilgili olur. 

Enerji Birimleri İsimleri, Kısaltmaları ve Özellikleri

Enerji birimlerinin ne olduğu, kısaltmaları ve özellikleri merak edilen konular arasındadır. Enerji birimleri isimleri, kısaltmaları ve özellikleri şu şekildedir:

Haberin Devamı

Newton Metre İsmini Isaac Newton'dan alan ve kütlesi 1 kg olan, cisimlerin saniyedeki hızını her saniye bir metre daha artırmaya yarayan kuvvet miktarını ölçmek için kullanılır. Newton Metre sayesinde cisimlere aktarılan enerjinin birimi de Newton metresidir ve 1 Newton Metre 1 Jule eşittir.

Jul: Bir cisme 1 metre süresinde 1 Newton kütle ile aktarılan enerjiyi anlatmak için kullanılır. Diğer tüm enerji birimlerinin Jule dönüştürülerek hesaplanması mümkündür.

Kalori: Kalori ısı enerjisinin ölçülmesi için kullanılan ve kalori 1 gram suyun sıcaklığının 1 derece artırılması için gereken enerji miktarı anlamına gelir.

Watt Saat: Buhar makinesini icat eden James Watt'tan ismini alan Watt Saat, enerjinin dönüşüm oranını ölçmek için kullanılan bir güç birimidir. Güç tanım olarak birim sürede harcanan enerjinin miktarıdır ve Jul bölü saniye ile tanımlanır. 

Erg: 1 gramlık bir kütle hızını bir saniyede bir santimetre artırır ve bu enerji miktarı da Erg ile ölçülür.