EğitimEncapsulation Nedir, Türkçesi Ne Demek? Java'da Kapsülleme Nasıl Yapılır?

Encapsulation Nedir, Türkçesi Ne Demek? Java'da Kapsülleme Nasıl Yapılır?

12.09.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Encapsulation kelimesinin Türkçe’deki yazılım dilindeki karşılığı, Kapsülleme ya da Sarmalama şeklinde bilinir. Java Encapsulation ise, java sınıfı içinde yer alan değişkenlerimizi korumak ya da saklamak anlamına da gelir. Tanımladığımız bir sınıf içinde bulunan değişkenin direkt olarak değiştirilememesi, bunun yerine de bizim izin verdiğimiz kadar, metotlar aracılığı ile değiştirilmesi de gerekir.Encapsulation nedir, Türkçesi ne demek sizler için derledik.

Encapsulation Nedir, Türkçesi Ne Demek Javada Kapsülleme Nasıl Yapılır

Java Encapsulation (Kapsülleme) kavramını programlarımız üzerinde esneklik ve koruma sağlamak için de kullanırız.

Encapsulation Nedir?

Java Encapsulation, temel olarak bir sınıfın, içinde yer alan metotların ve değişkenlerin koruması işlemine denir. Programlarımızı hazırlarken bazı bilgilerin her yerden kolay bir şekilde değiştirilmemesini ve ulaşılmamasını isteyebiliriz.

Encapsulation Türkçesi Ne Demek?

Encapsulation, kapsülleme anlamına gelir. Encapsulation (Kapsülleme), nesne yönelimli olan programlamada yer alan herhangi bir nesnenin yöntemlerini, değişkenlerini ve özelliklerini diğer nesnelerden saklayarak, bunlara erişimini sınırlandırır. Bunun sonucunda ise yanlış kullanımlardan koruyan farklı bir konsepttir.

Java'da Kapsülleme Nasıl Yapılır?

Encapsulation, programlama dillerinin pek çoğunda yer alan encapsulation kavramını kapsülleme şeklinde de görebilmeniz mümkündür. Java Kapsülleme kavramı, bir sınıf içinde yer alan değişkenlere ve metotlara dışarıdan erişmenin istenmediği hallerde kullanılan bir çeşit yöntemdir. Bu bakımdan kapsülleme kavramını, veriyi çok daha güvenli bir kasa içinde saklama işlemi şeklinde de bilinir. Java Encapsulation kullanımı sayesinde bu sınıf üyeleri, dışarda kalan tüm sınıflardan da gizlenebilir. Bu görsel üzerinde bulunan verilere ulaşabilmenin zorluğunu ve kolaylığını görebiliyoruz.