EğitimEkşi Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Eşki Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Ekşi Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Eşki Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

26.01.2021 - 06:20 | Son Güncellenme:

Ekşi nasıl yazılır? Türk Dil kurumuna göre ekşi yazılışının doğru yazımı nasıldır? Ekşi kelimesi neden eşki şeklinde yanlış olarak yazılmaktadır? Ekşi elma ve ekşi yüz kelimelerinde yazım bakımından aynı olmasına rağmen neden mecaz anlam farklıdır? Ekşi nasıl yazılır ve TDK 'ya göre ekşi kelimesinin doğru yazılışı nasıldır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Ekşi Nasıl Yazılır Tdkya Göre Eşki Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Kelime anlamı olarak acımsı bir tat anlamına gelen ekşi kelimesi yazım olarak yanlış yazım olmasının nedeni sözlü anlatımda harflerin karıştırılarak birbirinin yerini almasından dolayı olmaktadır.

Ekşi Nasıl Yazılır?

Ekşi kelimesinin doğru yazılış ve söylenişi ekşi şeklinde olmaktadır.

TDK'ya Göre Ekşi Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır?

Türk Dil kurumuna göre ekşi kelimesinin yazımı da ekşi şeklinde olmaktadır. Ekşi kelimesinin yazım hatası olan şekli ise eşki olarak bilinmektedir. Kelimelerin telaffuzundaki hatalar nedeniyle yapılan hatalarda yazım yanlışlarına sebep olabilmektedir. Kelimelerin doğru yazılışı ve kullanışı dilin özelliğinin korunması açısından oldukça önemli olmaktadır. Ekşi kelimesi fiil olarak ekşimek şeklinde kullanılmaktadır. Eşki olarak yer alan bir çok söyleyişin kelime olarak yapısı yanlış şekilde ifade edilmektedir.