EğitimEject Ne Demek, Türkçesi Nedir? Eject Düğmesi Ne İşe Yarar?

Eject Ne Demek, Türkçesi Nedir? Eject Düğmesi Ne İşe Yarar?

03.06.2022 - 14:23 | Son Güncellenme:

Ejekt, çıkarma düğmesi demektir. O çıkartma düğmesi anlamında ifade edilen ejekt, İngilizce bir sözcüktür. Anlam olarak, fışkırtmak, çıkartmak, atmak, fırlatmak, defetmek, kapı dışarı etmek gibi geniş kapsamlı bir sözcüktür. Ejekt geniş kavramıyla pek çok alanda kullanılabilmektedir. Ejekt ne demek, Türkçe’ si nedir? Ejekt düğmesi ne işe yarar? İşte tüm detaylar.

Eject Ne Demek, Türkçesi Nedir Eject Düğmesi Ne İşe Yarar

 Ejekt, İngilizce bir kelimedir ve Türkçe’ si O çıkartma düğmesi demektir. Kovmak, dışarı atmak, fırlatmak gibi pek çok anlam ifade etmektedir.

Haberin Devamı

 Ejekt Ne Demek, Türkçe’ si Nedir?

 Ejekt, çıkartma düğmesi demektir. Ejekt, çıkartma düğmesi demektir ve çıkartmak, fırlatmak dışarı atmak, defetmek anlamında kullanılan bir sözcüktür. Ejekt düğmesi, filmlerde koltukların fırlatılmasını, uçaklarda ise fırlatma kolu olarak ifade edilen sistemdir. Ejekt kelimesi İngilizcedir, Türkçe’ si ise O çıkartma düğmesi şeklinde tanınmaktadır.

 Ejekt düğmesi olarak bilinen sistem, genellikle kırmızı renktedir. Dikkat çekici olması ve aktivasyon ifade etmesi dolayısıyla bu renk seçilmektedir. Ejekt düğmesi, filmlerde koltukların fırlatılmasını sağlamaktadır. Uçaklarda ise uçağın fırlatma(kalkış) koluna Ejekt kolu denmektedir. Kokpitte bulunan Ejekt kolu, iki kişilik uçaklarda iki ayrı noktadan kumanda edilecek şekilde üretilmektedir.

Haberin Devamı

 Ejekt Düğmesi Ne İşe Yarar?

 Ejekt düğmesi, fırlatılması gereken nesnelerin kumanda edilmesini sağlamaktadır. Uçaklarda Ejekt kolu denilen sisteme üç ayrı noktadan erişilebilmektedir. Bu durum işlevini yitiren bir kol olduğunda diğerinin kesintisiz görev yürütebilmesini sağlamaktadır. İki kişilik kokpitlerde iki ayrı kumanda kolu bulunmaktadır.