EğitimDwm Exe Nedir, Ne İşe Yarar? Dwm Neden Sürekli Çalışır?

Dwm Exe Nedir, Ne İşe Yarar? Dwm Neden Sürekli Çalışır?

08.02.2022 - 01:01 | Son Güncellenme:

Dwm merak edilen ve ne işe yaradığı sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle bilgisayar kullanan kişiler tarafından Dwm sürekli olarak araştırılan sistemler arasındadır. Bu bakımdan Dwm nedir öğrenebilir ve bu sayede ne işe yaradığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Dwm exe nedir, ne işe yarar? DWM neden sürekli çalışır tüm detayları ile derledik.

Dwm Exe Nedir, Ne İşe Yarar Dwm Neden Sürekli Çalışır

Dwm tüm programların arabelleğinin kullanarak her pencereyi tek bir masaüstü görüntüsünde ekrana yansıtan bir sistemdir. Masaüstü pencere yönetici tüm açılan pencereleri kontrol edebildiğinden pencerelerde efekt de ekleyebilir.

Haberin Devamı

 Dwm Exe Nedir, Ne İşe Yarar?

 Dwm Exe bir Masaüstü Pencere Yöneticisidir ve işletim sisteminin tüm grafik ara yüzlerini ve bu ara yüzlerdeki efektleri oluşturur. Bu sayede uygulamalar direkt olarak ekrana gelmeden önce Windows ara belleklere yazılır ve daha sonra tüm pencereler toplu bir şekilde masaüstü görüntüsü olarak ekrana yansır.

 Dwm Exe kapatılması mümkün olmayan bir uygulamadır ve kapatmaya çalışmak gereksizdir. Yalnızca Dwm uygulamasının Ram kullanımını azaltmak mümkündür. Bunun için de başlat menüsünde Gelişmiş sistem ayarlarına girmek ve bu bölümlerden de Performans kısmına girerek ayarları değiştirmek gerekir.

 DWM Neden Sürekli Çalışır?

 Dwm bilgisayarlarda sürekli çalışan ve kapatılmayan bir sistemdir. Dwm sayesinde pencereler tek bir masaüstü üzerinde gözükür ve bunlara efekt verilmesi de mümkündür. Dwm kapatılmasına izin verilmez yalnızca istenmesi halinde Ram kullanımının azaltılması mümkün olur.