EğitimDioksin Nedir, Nerelerde Kullanılır? Dioksin Zararları Nelerdir?

Dioksin Nedir, Nerelerde Kullanılır? Dioksin Zararları Nelerdir?

08.02.2022 - 14:57 | Son Güncellenme:

Dioksin merak edilen ve nerelerde kullanıldığı araştırılan durumlardan biridir. Özellikle de birçok kişi tarafından internetten araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Dioksin nedir öğrenebilir ve nerede kullanıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Dioksin nedir, nerelerde kullanılır? Dioksin zararları nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.

Dioksin Nedir, Nerelerde Kullanılır Dioksin Zararları Nelerdir

Dioksin, büyük kimyasal bir bileşiğin adıdır. Birbirine benzeyen kimyasalların bir araya gelmesi ile dioksin oluşur ve bu bileşikler de karbon, oksijen, klor ve hidrojenlerden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Dioksin Nedir, Nerelerde Kullanılır?

 Dioksin, benzer kimyasalların bir araya gelmesi ile oluşan bir bileşimdir. Bu bileşimler de karbon, hidrojen, oksijen ve klor atomlarıdır. Yapılmış olan araştırmaların sonunda plastiklerin çok sıcak ya da çok sıcak su ya da ısı ile teması sonucu dioksin ürettikleri tespit edilmiştir. Bundan dolayı dioksin zararlı bir maddedir birçok firma plastik kullanımından da bu sebeple vazgeçmiştir. Dioksin süt ürünlerinde, yiyeceklerde, bazı topraklarda, balıklarda ve kabuklu deniz ürünlerinde bulunmaktadır. Bitkilerde, havada ve suda da düşük seviyede dioksin bulunmaktadır.

 Dioksin Zararları Nelerdir?

 Dioksin oldukça toksiktir ve de üreme ile gelişim sorunlarına neden olmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemi ve hormonlar üzerinde de olumsuz etkilere neden olmaktadır. Dioksin bunlardan aynı olarak kansere de yol açabilen bir maddedir. Dioksinler her yerde bulunduğu için bütün insanlığın sağlığını etkileyen birtakım arka plan etkilere de sahiptir.