EğitimDiğer Sağlık Personeli (Dsp) Nedir, Ne İş Yapar? Kimler Dsp Olabilir?

Diğer Sağlık Personeli (Dsp) Nedir, Ne İş Yapar? Kimler Dsp Olabilir?

08.02.2022 - 15:03 | Son Güncellenme:

Diğer Sağlık Personeli, bütün sağlık personellerini kapsayan bir terimdir. Tıbbi alan da çeşitli dallar da mesleğini icra eden kişilere bu belge verilmektedir. Bakanlıkça onaylanan ve bütün tıp' la ilgili olan diğer sağlık personeli nedir diyorsanız merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Diğer Sağlık Personeli (Dsp) Nedir, Ne İş Yapar Kimler Dsp Olabilir

Diğer sağlık personeli, sağlığı ve güvenliği hizmetlerin de bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni gibi personelleri kapsar. 

Haberin Devamı

 Diğer Sağlık Personeli Nedir?

 Bakanlıklarca değerlendirilip iş sağlığı ve güvenliği alanın da olan sağlık çalışanlarına onaylı verilmiş belgeyi kapsamaktadır. Hemşire, acil tıp teknisyeni, sağlık memuru ve buna benzer sağlık çalışanları gerekli şartlar doğrultun da bu belgeye sahip olabiliyor. Diğer sağlık personelleri işyeri hekimi ile işyerinde ki sağlık hizmetlerini bu belge ile yürütmeye hak kazanır. 

 Diğer Sağlık Personeli Ne İş Yapar?

 İş yerlerin de bulun işyeri hekimi ile birlikte sağlık hizmetlerini yürütmek ve yardımcı olmakla sorumludur. Bakanlıkça bu belgeye sahip olan bütün sağlık personelleri işyerlerin de gerekli olan üstüne düşen görevi yapmaktadır. Böylelikle işyeri hekimi ile iş birliği içerisin de bilinçli şekilde çalışmaktadır. 

Haberin Devamı

 Diğer Sağlık Personeli Kimler Olabilir?

 Öncelikli olarak sağlık alanın da yeterli bilgi ve okulunu tamamlamış olmak gerekmektedir. Daha sonra bakanlıkça istenilen şartları karşılayıp belgeyi almaya hak kazanmak gerekmektedir. Bu şartlar gerçekleştiğin de bu hizmeti sağlayabilirler.