EğitimData Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Data Kelimesinin Türkçesi

Data Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Data Kelimesinin Türkçesi

22.05.2021 - 03:08 | Son Güncellenme:

Data ifadesi anlamı bakımından verilerin yerini tutan, bir veri kadar kıymetli ancak işlenmemiş şekildeki bilgileri içeren unsurlardır. Peki, data kelimesi ne anlama gelmektedir? Data bir veri olarak hangi alanda kullanılmakta olan bir kelimedir? Data bilgilerin işlenmesi ve bir araya getirilmesi bakımından mı önemlidir? Türk Dil Kurumu data ifadesi hakkında ne tür açıklamalar yapmıştır? İşte, data kelimesi ve data kelimesinin Türkçesini detayları ile derledik.

Data Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Data Kelimesinin Türkçesi

Data Fransızca bir kelimedir. Data anlamı her ne kadar bilgisayar birimlerinde kullanılan bir ifade gibi görünse de, en küçük bilgilere verilen isimdir.

Data Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu data kelimesi hakkında iki çeşit açıklama yapmıştır. Bunlardan bir tanesi veri anlamını içerirken, diğeri ekonomi alanında ifade edilen bir isim olarak ekonomik olmasa da ekonomi dünyasını dışarıdan etkileyen yönetim biçimi, hukuk düzeni, teknik bilgi ve nüfus ögelerinden her biri.

Data Kelimesinin Türkçesi Ne Demektir?

Data ifadesinin Türkçede kullanılmakta olan karşılığı veri kelimesidir. Yani data ibaresi yerine veri ifadesinin kullanımı aynı kapıya çıkmaktadır.