EğitimÇks Nedir, Ne İşe Yarar? Çks Belgesi Nereden Alınır?

Çks Nedir, Ne İşe Yarar? Çks Belgesi Nereden Alınır?

04.03.2021 - 15:47 | Son Güncellenme:

Toprak ekim dikim ve hasat işlerini yapan çiftçilerimize devlet tarafından bir takım yardımlar yapılmaktadır. Bu teşvik niteliğinde yapılan yardımlar için çiftçilerin bir takım şartları ve belgeleri yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesi de ÇKS belgesidir. Peki bu ÇKS belgesinin içeriği nedir? Bu belge nereden alınmaktadır? Bu belgeyi almanın belli başlı koşulları var mıdır? İşte çiftçilerimiz için merak edilen konular hakkında tüm detaylar.

Çks Nedir, Ne İşe Yarar Çks Belgesi Nereden Alınır

ÇKS belgesi çiftçi kayıt sistemi belgesi anlamına gelmektedir. Bu belgeler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilmektedir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ya da bu işe girmek isteyenlere verilen bu belgeler, tüm teşvik ve hibelerden yararlanmayı sağlayan, düşük oranlı kredi kullanılabilme imkanı veren belgelerdir.

Haberin Devamı

ÇKS Nedir?

Özellikle genç çiftçilerin bu yönde olumlu teşviklerini sağlamak üzere devlet tarafından gerekli birçok adımlar atılmaktadır. Bu adımlardan birkaç tanesi de; hibe, teşvik, düşük faizli kredi kullanımı gibi unsurlardır. İşte tüm bu kolaylıklara ve imkanlara başvurmanın ilk adımı ÇKŞ belgesi almaktır. Burada devlet ekonomiyi canlandırmak amacıyla çiftçileri özendirmek, gelişen olumsuzluklar karşısında çiftçinin yanında olmak ve köyden kente olan göçlerin önüne geçmek istemektedir.

ÇKS Ne işe Yarar?

ÇKS ile çiftçiler devlet tarafından verilecek tüm teşviklerden yararlanabilir. Uygun oranlı kredilere başvurabilir ve devletten bu yönde hibe alabilir. Tüm bu sayılan imkanlardan faydalanmak için çiftçilerimizin Bakanlık kayıtları altın girmeleri ve ilgili başvuruları yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÇKS Belgesi Nereden Alınır?

Bu belge e-devlet üzerinden alınan bir belgedir. E-devletten giriş yapılarak bakanlıkça belirlenen ilgili formun doldurulması ile bu belge oluşturulur. Daha sonra oluşturulan bu belge ile bağlı bulunulan Tarım İl Müdürlüklerine başvurulur. Bu konuda yardım alınacak kuruluşlar İl Tarım Müdürlükleri ile İlçe Tarım Müdürlükleridir.