11.03.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:
Börülce, baklagiller familyasına ait olan bir bitki konumundadır. Fasulyeye benzer bir yapısı vardır. Kullanım alanları ise oldukça geniş bir yelpazededir. Börülcenin hem yemeği hem de salatası yapılabilmektedir. Sağlıklı ve doğal bir bitkidir.
Börülce Nedir?
Börülce, tek yıllık olan otsu bir bitkidir. Yaprakları birleşik bir yapıdadır ve üç yaprakçıktan oluşmaktadır. Bu bitkinin çiçekleri, bu birleşik yaprakların koltuklarının arasından çıkmaktadır
Börülce Nasıl Yetiştirilir?
İlkbaharda bulunan geç donların sona ermesinin ardından börülce ekimi yapılır. Toprağın yeterli neme sahip olduğu analiz edildiğinde ekme işlemi gerçekleştirilir. Hasadı ise hem kuru hem de taze olarak iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir.
Börülce Nerede Yetiştirilir?
Börülce ülkemizde çeşitli alanlarda yetişmektedir. Ülkemizde börülcenin yetiştirildiği alanların başında Ege Bölgesi gelmektedir. Diğer yandan Akdeniz Bölgesi'nde ve börülce üretimi yapılmaktadır.