EğitimBeslenme çantası sağlıklı olmalı

Beslenme çantası sağlıklı olmalı

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenmenin okul başarısını da etkilediğini belirten Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, beslenme çantasına hazır gıdalar yerine evde hazırlanmış gıdalar konulması gerektiğini söyledi.

Beslenme çantası sağlıklı olmalı

Çocuğun yaşının, hangi öğünde ne yiyeceğinin ve bir öğünde ne kadar yiyecek tüketebileceğinin göz önüne alınması gerektiğini aktaran Uzel, “Besin değeri yüksek, doğal ve kolay taşınır yiyecekler olmalı. Özellikle kuru yemişler ve kuru meyveler hem çocuğun okul başarısını olumlu etkileyeceği hem de enerji vereceği için beslenme çantasında yer alabilir” dedi.

Haberin Devamı

Süt, yumurta, sebze

Sağlıklı beslenme için süt ve ürünleri, et-yumurta-baklagiller, sebze-meyve ile ekmek ve tahıllardan oluşan 4 temel gruptan besinlerin bulunmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Uzel, haşlanmış yumurtanın yüksek miktarda protein içermesi ve uzun süre tokluk hissi vermesi bakımından iyi bir tercih olabileceğini aktardı. Beslenme çantasındaki gıdaların doğru  muhafaza edilmesi gerektiğini de belirten Uzel, bu amaçla yalıtımı olan ya da iç kenarlarına buz kalıpları yerleştirilmiş beslenme çantası önerisinde bulundu.