EğitimArnavutluk Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Arnavutluk Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:26 | Son Güncellenme:

Balkan ülkelerinden biri olan Arnavutluk'un resmi dini sekülerdir. Bununla beraber cumhuriyet rejimi ile yönetilmektedir. Bunun dışında Arnavutluk kıyıları; İyonya ve Adriyatik Denizi'ne yakındır. Peki Arnavutluk para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir tüm detayları ile derledik.

Arnavutluk Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Arnavutluk; Güney Avrupa çapında bulunmaktadır. Bununla birlikte değişik mimarisi, zengin tarihi, büyüleyici güzellikteki kumsalları ve kasabalarıyla beraber turistler açısından en çok ziyaret dilen ülkeler içerisinde bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Arnavutluk bayrağı; kırmızı renkli olup ortasında çift başlı olan siyah bir kartal bulunmaktadır. Bu sembol; Kosova'da çok eski senelerde yapılan kazı neticesinde bulunmuştur. Arnavutlar; bu simgeyi binlerce sene öncesinden benimsemiş olup, bayraklarında bu figürü de kullanmışlardır. 

Arnavutluk Para Birimi Nedir? 

Arnavutluk; AB'ye üye olmayan bir ülkedir. Bununla beraber para birimi Lek'tir. Lek; resmi para birimi şeklinde 1926 senesinden beri kullanılmaktadır. 

Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

İliryalılar; Arnavutların atası şeklinde sayılmaktadır. Milattan Önce 2000'li senelerde Balkan Yarımadasına yerleşmişlerdir. Fakat buralar Romalılar açısından kontrol edilmiştir. Bununla beraber 500 sene boyu Romalılar açısından yönetilmişlerdir. Daha sonra İliryalı bir grup, baskılara karşı koymuşlardır. Bunun yanı sıra Roma İmparatorluğu parçalandıktan sonra Arnavutluk ismini almışlardır. Belirli bir dönem boyunca Osmanlıların, ülke içerisinde hüküm sürmesinden ötürü ülke çapında Osmanlı kültürünün benimsenmesine yol açmıştır. Ancak Arnavutluk; 1912 senesinde Osmanlı Devletinden ayrılıp, bağımsızlığını ilan etmiştir. Arnavutluk para birimin sembolünü, para üzerinde görmek mümkün olmaktadır.