EğitimAmuda Kalkmak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Amuda Nasıl Kalkılır?

Amuda Kalkmak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Amuda Nasıl Kalkılır?

26.08.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Bir kelime grubu olarak aynı zamanda deyim şeklinde kullanılan durumlardan bir amuda kalkmak sözcük grubudur. Bunun ne anlama geldiği ise merak edilmekte ve internetten araştırılmaktadır. Peki, amuda kalkmak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Amuda nasıl kalkılır tüm detayları ile derledik.

Amuda Kalkmak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Amuda Nasıl Kalkılır

Amuda kalkmak deyimi aynı zamanda bir sportif hareket olarak ön plana çıkmaktadır. Birçok farklı yerde karşılaşılan ancak anlama tam olarak bilinmeyen sözcük grupları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 Amuda Kalkmak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Amuda kalkmak deyimi Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit, ‘İki eli üstüne basmak suretiyle bacaklarını havada dikey tutmak,’ biçiminde ifade edilmektedir. Bu şekilde öne çıkan ve yapılan önemli sporlar içerisinde geliyor.

 Amuda Nasıl Kalkılır?

 Avuç içlerini iki el üzerinden zemine dayanmak suretiyle, bacaklarını havaya kaldırarak dikey durmak amuda kalkmak şeklinde öne çıkar. Özellikle yoga gibi birçok farklı aktivite noktasında değerlendirilen önemli sportif hareketler içerisinde yer alıyor. Bunu gerçekleştirirken mutlaka bir duvara dayanmaya çalışmak, yaşanabilecek olası sakatlıkları önleme şansı sunar.