EğitimAlert Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tıpta Alert Olmak Ne Demek?

Alert Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tıpta Alert Olmak Ne Demek?

30.05.2022 - 16:12 | Son Güncellenme:

İngilizce bir kelime olan ve dilimize 'uyarmak ya da uyarı' olarak geçen Alert; sosyal medyada ve tıp dilinde farklı anlamlarda kullanılıyor. Google ya da arama motorlarından cihazınıza gelen bildirimleri tanımlamak için kullandığımız kelime, tıp dilinde ise bambaşka bir anlama gelerek bilinci açık olarak hastayı ifade ediyor. İşte Alert kelimesi ve sektörlere göre kullanımlarını ayrıntıları ile derledik.

Alert Ne Demek, Türkçesi Nedir Tıpta Alert Olmak Ne Demek

Uyarmak olarak kullanılan ve kişinin algılarını açık tutmak için İngilizceden gelen sözcük, hem sosyal medya için de bir bilim olan tıp için kullanılır. Her iki branşta da 'uyarı' anlamı taşır.

Haberin Devamı

Alert Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Alert kelimesi, Türkçesi itibari ile alarm, bildirim ya da uyarı anlamını taşımaktadır. Algılar ile tanınabilme durumu için bu kelime kullanılır. Örneğin cep telefona gelen bir acil bildirim bir 'alert' oluştururken, resmi anlamlarda kişiye ani durumları tanımlamak için kullanılır. Örneğin 'Alert, Earthquake' tanımı haber bültenlerinde; 'Acil Durum, Deprem' olarak açıklanabilir.

Tıpta Alert Olmak Ne Demek?

Tıp dilinde hastanın alert olması; uyanık ve bilinçli olma durumunu ifade eder. Kişinin uyarılara ya da dokunuşlara cevap vermesi sebebi ile bu tanım kullanılır.