EğitimAkümülasyon Tankı Nedir, Ne İşe Yarar? Akümülasyon Tankı Neden Kullanılır?

Akümülasyon Tankı Nedir, Ne İşe Yarar? Akümülasyon Tankı Neden Kullanılır?

12.04.2022 - 01:31 | Son Güncellenme:

Günümüzde girdiğimiz her toplu yaşam ortamında sıcak suya erişim vardır. Ancak bazen su sıcaklığının eşit olmadığını görürüz. Özellikle otel, site ve apartman gibi sürekli su kullanımı olan alanlarda sıcak suya talep artmaktadır. Akümülasyon Tank sistemi ile sıcaklık dalgalanması yaşamadan sıcak su kullanımı mümkün hale gelmektedir. Peki, akümülasyon tankı nedir, ne işe yarar? Akümülasyon tankı neden kullanılır sizler için derledik.

Akümülasyon Tankı Nedir, Ne İşe Yarar Akümülasyon Tankı Neden Kullanılır

Akümülasyon tank sistemi mevcut ısı kaynağından aldığı enerji ile suyu ısıtan bir sistem düzeneğidir. Bu sistem sayesinde kesintisiz sıcak suya ulaşmak mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Akumulasyon Tankı Nedir?

Akümülasyon tankı ısı kaynağından aldığı enerjiyle suyu ısıtan ve bünyesinde depolayan tesisat ekipmanlarına verilen addır. Akümülasyon tankları güneş enerjisi, ısı pompası, eşanjör, yakıt kazanı gibi kaynaklardan gelen suyu ısıtır. Genellikle oteller, siteler gibi yeni yapılan toplu yaşam sahalarında güneş enerjisinden faydalanmak için akümülasyon tankları kullanılır. Akümülasyon tank sistemi sayesinde kullanılan sıcak suda oluşabilecek sıcaklık farklılıklarının önüne geçilir.

Ne işe Yarar? 

 Akümülasyon tankları; toplu yaşam alanları başta olmak üzere ısı kaynaklarından almış olduğu enerjiyi suyu ısıtmak ve bu suyu depolamak amacıyla kullanılır. Özellikle konut, yurt, otel, kamu daireleri gibi toplu yaşam sahalarında oldukça işe yaramaktadır. Ayrıca sudaki soğuk-sıcak dengesini de ayarladığı için dalgalanmaları ortadan kaldırmaktadır.

Haberin Devamı

 Akümülasyon Tankı Neden Kullanılır?

Toplu yaşam olan alanlarda sıcak su talebi olmaktadır. Bu günlük bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Diğer sistemlerde sıcak su talebi günün belli saatlerinde maksimum değerlerde seyrederken, geri kalan zamanlarda ise ortalama debinin altında kalmaktadır. Ancak akümülasyon tank sisteminde tüm musluklar aynı anda açılsa dahi ihtiyacı karşılayacak biçimde bir sistem düzeneği vardır. Bu nedenle dalgalanmaları ortadan kaldıran akümülasyon tanklarına ihtiyaç duyulur.

 

Yazarlar