14.06.2021 - 13:00 | Son Güncellenme:
Adaçayı tütsüsü en fazla kullanılan tütsü çeşitleri arasında yer almaktadır. Adaçayı tütsüsü yakmak için elinizde bir tutam adaçayı olması gerekmektedir. Güveç bir kabın içerisine veya bir tütsü kabının içerisine adaçayı tutamları yerleştirilir.
Adaçayı Tütsüsü Nasıl Yapılır?
Adaçayı tütsüsü yapmak isteyen kişiler bir miktar adaçayını güveç bir kabın içerisine yerleştirerek tutuşturabilir. Otların kuru olması ve bir çakmak yardımı ile tutuşturulması gerekmektedir. Bir kaç saniye yandıktan sonra ise tekrar söndürmeniz gerekir. Adaçayı yakmak etkili bir doğal tütsü yöntemi olarak bilinmektedir. Sağladığı faydalar düşünüldüğü zaman adaçayı tütsüsü yakmak oldukça faydalıdır.
Evde Adaçayı Tütsüsü Nasıl Yakılır?
Evde bulunan adaçayı ile kolay bir şekilde tütsü yakılabilir. Evde adaçayı yakmanın püf noktası, kuru otların tutuşturulduktan bir kaç saniye sonra söndürülmesidir. Söndürdüğünüz de yanan kısımlar yavaş yavaş bir köz haline gelir. Evde yakılan adaçayının sağladığı birçok fayda bulunmaktadır.
Adaçayı tütsüsünün mikroplara, hastalıklara ve nazara karşı koruyucu bir etki sağladığı bilinmektedir. Adaçayı tütsüsü, odada bulunan kötü havayı temizlemesi açısından da sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.