Ege Üniversiteye çağ atlatacak

Üniversiteye çağ atlatacak

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nükhet Hotar, görevi Prof. Dr. Erdal Çelik’ten devraldı. Törene katılan Bakan Bekir Pakdemirli, “Üniversite çağ atlayacak” dedi.

Üniversiteye çağ atlatacak

AK Parti’de uzun yıllar genel başkan yardımcılığı ve İzmir milletvekilliği görevinde bulunduktan sonra 24 Haziran seçimlerinde kendi tercihiyle milletvekili adayı olmayan Prof. Dr. Nükhet Hotar, atandığı DEÜ Rektörlüğü görevini teslim aldı. Rektörlük binasında yapılan devir teslim törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görevi teslim eden Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik de katıldı. Üniversitenin kendisi için önemine değinen Bakan Pakdemirli, “Sayın Rektörümüzün atandığını duyduğumda erken saatlerde ilk arayanlardan biri bendim. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin benim için ayrı bir önemi var. Rahmetli babam Ekrem Pakdemirli de buranın kuruluşunda kurucu rektör yardımcısı olarak yer aldı. Çimentosunda onun da bir miktar harcı var. Bu yüzden gururluyum. Erdal Çelik hocamız kısa bir süre görev yapmasına rağmen güzel işler başardı. Nükhet hocamızın da gerçekten uçuracağına inanıyorum. Devlet tecrübesiyle üniversiteye inşallah çağ atlatacak” dedi.

Haberin Devamı

Görevi teslim eden Prof. Dr. Çelik ise Prof. Dr. Hotar’a görevinde ‘başarı’ diledi, “Sancılı bir süreç geçirdik. Burada devlet mekanizmasının uygulanmasını sağladık. Üniversitemizin bir marka seviyesi var. Bu seviyeyi hocamızla birlikte daha ileri seviyelere götüreceğiz” diye konuştu.

‘Gururluyum’

Öğrenci olarak başladığı ve akademisyen olarak çalıştığı DEÜ’de görev almanın heyecanını yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Hotar, şunları söyledi: “Çok heyecanlı bir gün benim için. 1980 yılında öğrenci olarak başladığım, 1985 yılında da akademik kariyerime ilk adımı attığım üniversitemde, 2002 yılına kadar profesör oldum. Bugün tekrar kendi üniversitemde böyle bir görev almanın onurunu, gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Bu yola çıkan herkese iddia ediyorum, belki de Türkiye’de tüm üniversitelerden verebileceği imkanların en üst düzeyde imkanlarını sunmaya çalışacağım.”

Haberin Devamı

‘Teröre taviz yok’

Bilimsel çalışmaları destekleyeceklerini, FETÖ ile teröre karşı taviz vermeyeceklerin vurgulayan Prof. Dr. Hotar, “Bir toplumsal ya da uluslararası bir olay olduğunda insanların ‘Bu konuda üniversite ne diyor? diye merak etmesini isterdim. İşte Dokuz Eylül’ün de projelerle söylemlerle öncü olmasını istiyorum.”

Yazarlar