23.02.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:
Turizm sektörünü tedarikçilerle buluşturan HORECA Fair’e Türkiye’nin dört bir yanından 325 markayı Fuar İzmir’de buluşturdu. 15 bin profesyonel ziyaretçi ağırlayan fuarda, 25 ülkeden 300’ün üzerinde satın alma yetkilisi fuara gelerek ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi. Alım heyetleri yüksek oranlarda siparişlerle Türk üreticisinin yüzünü güldürdü. Fuarda toplamda 100 milyonluk iş hacmi sağlandı. Dört gün boyunca konaklama, ulaşım ve gıda başta olmak üzere İzmir’in bir çok sektörü de fuardan payını aldı.
‘Doğru yoldayız’
Her zamanki gibi fuarı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirten GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, “İnsanların fuarları gezmeyi, ürünleri bizzat yakından görmeyi özlediklerini biliyorduk ama tahminleri de aşan bir katılım oldu. Bu, pandemiye ve tüm zor şartlara rağmen ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun kanıtı” dedi. İzmir’in hem turizm hem de gastronomi anlamında büyük bir potansiyeli olduğunu sözlerine ekleyen Ceylan “Biz yıllardır bu potansiyeli açığa çıkarmak için elimizden geleni yaptık, yapacağız, enerjimizi bu şehirdeki güç birliğinden, sinerjiden alıyoruz. Destek olan herkese minnettarız, omuz omuza daha nice başarılı fuarlar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
İmar planı çalışmasıyla tarımsal turizme destek
HORECA Fair’de düzenenlenen Citta Slow ve Slow Food ile Nereden Nereye konulu oturuma katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, küçük üretici ve girişmci için yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bugüne kadar tarımsal turizmi tarif eden bir imar düzenlemesi olmadığına dikkat çeken Soyer, “Bu planlama tarımsal turizm yapmak isteyen köylü ve müteşebbis için yeni imkan olacak” dedi. Panelin sonunda GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Soyer’e yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında adına fidan bağışı yapıldığını gösteren sertifikayı takdim etti.