EgeTurizmcinin rotası ‘kongre’ye çevrildi

Turizmcinin rotası ‘kongre’ye çevrildi

10.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin (ETİK) ev sahipliğinde düzenlenen “Ege turizminde sağlık ve kruvaziyer turizminin yeri ve önemi” konulu çalıştay Ege Palas Oteli’nde gerçekleştirildi.

Turizmcinin rotası ‘kongre’ye çevrildi


Olumlu gelişmeler
Türkiye’de turizm alanında çok olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Nisan ayında turist sayısındaki artışın yüzde 30, son 4 aylık büyümenin ise yüzde 20 olduğunu belirtti. Özaslan, sağlık turizmi açısından ilk adımın 25-27 Nisan 2012 tarihlerinde yapılacak olan 5. Avrupa Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı olduğunu açıkladı. Kongrelerin İzmir’e getirilebilmesi için güçbirliğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Özaslan, “İzmir de yüksek bir potansiyel var” dedi.

Bin delege gelecek
Türk Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak 25-27 Nisan 2012 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek 5. Avrupa Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı’yla İzmir’e 45 ülkeden 1000 delegenin katılacağını anlattı.


Yeni oyuncular şart
ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ise, “2023 yılındaki hedefimiz için sahaya yeni bir oyuncu sokmak gerekiyor. Bu oyuncu da İzmir. İzmir kongre, kitle, sağlık ve kruvaziyer turizmiyle, termaliyle önemli bir destinasyon bölgesidir.”
Bin delege gelecek
Türk Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak 25-27 Nisan 2012 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek 5. Avrupa Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı’yla İzmir’e 45 ülkeden 1000 delegenin katılacağını anlattı


Mobotix’te eğitim AR-GE ile atbaşı
Almanya’da kurulan ve dünyanın önde gelen güvenlik sistemleri markası Mobotix’in Türkiye Distribütörü Hires Güvenlik Sistemleri’nin, İzmir’de düzenlediği eğitim seminerine yurtçapından 30 bayi katıldı. Yüksek çözünürlüklü IP kamera sektöründe dünyada yüzde 40’lık pazar payıyla lider olan Mobotix Güvenlik Sistemleri’nin teknik kurulum ve özelliklerinin paylaşıldığı toplantıda, bayiler, son teknolojik kameralar hakkında bilgilendirildi.