EgeSahipsiz canlara yeni yuvalar

Sahipsiz canlara yeni yuvalar

25.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ilk “Patili Perşembe” etkinliği büyük ilgi gördü ve sahipsiz hayvanlar yeni ailelerine kavuştu. Etkinlikte, can dostlarını sahiplenenler duygusal anlar yaşadı

Sahipsiz canlara yeni yuvalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın bölgesinden kurtardığı ve barınaklarda bulunan sahipsiz hayvanları sahiplenmek amacıyla düzenlediği “Patili Perşembe” etkinliğini büyük bir başarıyla gerçekleştirdi. Kültürpark’ta yapılan etkinlikte, hayvanseverler, sokakta ya da barınaklarda yaşam mücadelesi veren can dostlarını yeni yuvalarına kavuşturdu. 8 yaşındaki Masal Alpuan’ın sahiplendiği köpeğe sarılarak “Onu ben seçtim ve onu çok seviyorum. Ömrüm boyunca ona bakacağım” demesi, etkinliğin en duygusal anlarından biri oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, etkinlikte yaptığı konuşmada, hayvan sahiplenmenin önemine vurgu yaptı. Okyay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay, seçim kampanyasında ‘tek sağlık yaklaşımını’ benimsediğini belirtmişti. Bu yaklaşım, tüm canlıların birlikte değerlendirildiği bir yapıyı ifade ediyor. İzmir barınaklarıyla, veteriner hekim gücüyle bu misyonu desteklemeye devam ediyoruz” dedi. Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay da yer aldı ve İzmir’in duyarlılığının kendisini etkilediğini ifade ederek, “Bu etkinliğe bu kadar sahip çıkılması İzmir’in duyarlılığını gösteriyor. Bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz ve elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

‘İzmir’in duyarlılığı’ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir, etkinliğin sahipsiz hayvanların yaşamlarına önemli katkı sağladığını belirterek, “Bu etkinlik, sahiplenmenin önemini ortaya koyuyor. Her perşembe burada gerçekleştireceğimiz sahiplendirme etkinliklerine İzmirlileri davet ediyorum” dedi. 

Sahipsiz hayvanlara fırsat

Etkinlikte birçok hayvansever, yeni köpeklerine sahip çıktı ve bazıları köpekleri için gerekli eşyaları toplamaya başladıklarını belirtti. Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEYAHDER) Başkanı Fevziye Özkan da etkinliği çok kıymetli bulduğunu ve sokakta gezen hayvanların sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Patili Perşembe” etkinliği, her perşembe düzenlenecek ve sahipsiz hayvanlara yeni fırsatlar sunulacak.