Ege Rüzgârın yüzde 19’u İzmir’den

Rüzgârın yüzde 19’u İzmir’den

02.03.2018 - 00:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 6 bin 872 megavatlık rüzgâr enerjisi kurulu gücünün yüzde 19’una ev sahipliği yapan İzmir, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) kapsamında yapılması planlanan yatırımlarda da aday kentler arasında ön plana çıkıyor.

Rüzgârın yüzde 19’u İzmir’den

Türkiye’nin 6 bin 872 megavatlık rüzgâr enerjisi kurulu gücünün yüzde 19’una ev sahipliği yapan İzmir, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) kapsamında yapılması planlanan yatırımlarda da aday kentler arasında ön plana çıkıyor. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği verilerine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yenilenebilir enerji alanında sağladığı desteklerin etkisiyle Türkiye, son 10 yılda rüzgâr enerjisi kurulu gücünü 47 kat artırarak 146 megavattan 6 bin 872 megavata ulaştırdı.
Kurulu güç iller bazında değerlendirildiğinde İzmir, 1331 megavatla ilk sırada yer aldı. Bu kenti 1069 megavatla Balıkesir ve 660 megavatla Manisa izledi.

Haberin Devamı

‘Yatırımlar Ege’ye’

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Türkiye’nin son dönemdeki atılımlarla küresel firmaların gözde yatırım alanları arasına girdiğini, YEKA projesinin de çok başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Rüzgarda YEKA’nın devreye girmesiyle her yıl asgari 3 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretilmesi ve yaklaşık 1 milyon 100 bin evin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanmasının planlandığını dile getiren Vatansever, “Dünyaca ünlü Alman devi Siemens’in öncülüğünde yapılacak olan bu dev yatırımın adresinin kesinlikle İzmir olması gerekiyor” dedi.