28.12.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban öncülüğünde üniversitenin Gastronomi Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanım alanları hakkında bilgi edindi. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da yaygın olarak kullanıldığı belirtilirken öğrenciler proje sayesinde BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldu. BAÇEM teknik personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşulları ve kullanım alanlarını anlattı. Tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlem yapan öğrenciler, teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprakla buluşturdu.