EgeManisa’da etkinlikler iki hafta sürecek

Manisa’da etkinlikler iki hafta sürecek

30.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelere yayılacak etkinlikler ve konserlerle zafer coşkusunu doyasıya yaşamaya hazırlanıyor. İki hafta sürecek etkinlikler ücretsiz olacak.

Manisa’da etkinlikler iki hafta sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Büyük Zafer” kutlamaları, kent merkezinde saat 20.30’da görkemli bir fener alayıyla başlayacak. Şehrin kalbi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacak vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yâd edecek. Fener alayının ardından, Saat 21.00’de Teoman sahne alacak. Lazer gösterisiyle renklenecek konserde Manisalılar unutulmaz bir gece geçirecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek kutlamalara dair verdiği mesajda, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlamak, bizler için bir onur. Bu anlamlı günde şehrimizi bir araya getirerek, tüm ilçelerde büyük bir coşkuyla kutlama yapmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı zafer coşkumuzu hep birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında 8 Eylül tarihinde, 20.30’da başlayacak Fener Alayı ile sokaklar aydınlanacak. Kortejin sonlandığı Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir 3D Mapping gösterisi gerçekleştirilecek. Bu etkileyici gösteride, Manisa’nın tarihi ve zaferlerle dolu geçmişi, meydanda kurulan dev projeksiyon sistemleri ile üç boyutlu olarak yansıtılacak. Işık ve ses efektleriyle zenginleştirilecek bu gösteri, zafer coşkusunu görsel bir şölene dönüştürecek. Yapılan şovun ardından Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’da ünlü sanatçı Funda Arar, Manisalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler de gerçekleştirilecek. Bando gösterileri, oyun alanları, karnaval çadırları, tek teker bisiklet, jonglör, gösteriler, yüz boyama, mini disco ve mini sirk gibi etkinlikler merkez ve ilçelerde 12.00 ile 17.00 saatleri arasında çocuklara yönelik gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Manisa’da etkinlikler iki hafta sürecek

Mor ve Ötesi konserine davet

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için hazırlıklarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Zafer Bayramı kutlamalarında düzenleyeceği konserde sahne alacak sanatçıyı da açıkladı. Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla 30 Ağustos Cuma günü saat 21.30’da Atatürk Kent Meydanı’nda Mor ve Ötesi konserini Aydınlılarla buluşturacak.

MOD10 rüzgârı Avşa Adası’nı sardı

Yaz turnesine tüm hızıyla devam eden MOD10 Gençlik Orkestrası, Marmara Avşa Adası’nda sahne aldı. Muhteşem bir atmosferde geçen konserde aileler çocuklarıyla birlikte şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sanatçısı Umut Ayral’ın şefliğinde sahne alan orkestranın performansı tam not aldı. MOD10 Gençlik Orkestrası solisti Damla İşler “Bu olanakları bize sunduğu için Ahmet Akın Başkanımıza da çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.